– Jeg kommer til å si akkurat det jeg mener

Michael Owen gikk fra å være elsket til å bli hatet blant Liverpool-supporterne.

26. mar 2019 kl 08.50 Einar Kvande

Michael Owen er bokaktuell. Planen er at hans nye biografi skal utgis i september. Der akter goalgetteren virkelig å ta bladet fra munnen.

Den tidligere Liverpool-stjernen har en bok bak seg fra før. «Off the record» kom ut i 2004, og Owen mener han «ikke hadde noen stemme da» fordi han fortsatt var aktiv spiller. Nå kan han omsider fortelle sin egen versjon av karrieren.

Owen gjorde 158 mål for Liverpool i løpet av åtte år i klubben. Han vant ligacupen to ganger, FA-cupen og UEFA-cupen, samt at han stakk av med Ballon D'or i 2001 som Liverpool-spiller.

Signerte for erkerivalen

Owens forhold til Liverpool-supporterne surnet imidlertid betraktelig da han forlot Anfield-klubben til fordel for Real Madrid i 2004, nærmest på billigsalg. Bare 24 år gammel ble Owen den gangen betraktet som en av de beste spissene i Europa.

Hans popularitet blant Liverpool-fansen ble ikke akkurat bedre av at han i 2009 skrev under for Manchester United, hvor han var med på å vinne ligaen i 2011.

– Da jeg skrev min første bok var det tidlig i karrieren min. Noen spør deg om du vil være med på et bokprosjekt, og du tenker at det er en bra idé. Agenten din støtter deg, og sier at du bør gjøre det. Du følger bare strømmen. Men når jeg ser tilbake, sa jeg ikke det jeg nødvendigvis mener nå, uttaler Owen til Liverpool Echo.

– Du blir eldre, klokere, og får flere meninger. Du har opplevd mer, og jeg har gjort unna karrieren min siden den gangen. Derfor har jeg bestemt meg for at det passet å skrive en ny bok, av flere grunner egentlig, legger han til.

– Karrieren min har splittet meningene om meg. Jeg får stadig de samme spørsmålene om lagene jeg har spilt for. Nå ønsker jeg å skrive hva jeg føler om det som skjedde i karrieren min.

Hetses på sosiale medier

Owen er blitt 39 år gammel. Han får stadig tyn fra fotballsupportere på sosiale medier, og ønsker nå å svare kritikerne gjennom denne boken. Han vil gi folk en sjanse til å se ting i et nytt lys.

– Jeg får mye hets på sosiale medier, og slike ting. Du kan gjøre millioner av intervjuer, men ingen ser ut til å forstå meg. Nå skal jeg skrive det selv, slik at vi har det sort på hvitt. Jeg kan fortelle alle akkurat hva jeg føler, hva som skjedde, og gi folk nyansene ingen kjente til.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]