James Pearce om Wijnaldums kontrakt, aktuelle overganger og Liverpools «flaks»

Den velinformerte journalisten deler sine meninger om aktuelle røde temaer.

8. feb 2020 kl 18.43 Kenneth Baraas

Wijnaldum

Gini Wijnaldums kontrakt går ut neste sommer, og klubb og spiller har ennå ikke blitt enige om en kontraktsforlengelse. Nederlenderen har svart noe kryptisk i det siste på spørsmål rundt temaet, men Pearce tror det hele løser seg. 

«Jeg ble fortalt at forhandlinger pågikk (tidligere i sesongen). Jeg tror det vil bli enighet om en ny kontrakt. Klopp elsker Gini, og han vet hvor viktig han er. Det er fremdeles ting å bli enige om, men jeg er ganske sikker på at det vil inngås noen kompromisser.» skriver Pearce for The Athletic, i en spørsmålsrunde med leserne. 

Rullering

Journalisten får videre spørsmål om Jürgen Klopp vil rullere mer på laget etter at et potensielt ligagull er sikret. 

«Så raskt PL-tittelen er sikret, så vil han (Klopp) prioritere Champions League. Jeg tror heller ikke hans holdning til FA-cupen vil endre seg så mye, men med færre skader vil laget som stilles trolig være sterkere enn tidligere. Det er seks eller syv seniorspillere som mest sannsynlig vil trenge spilletid mot Chelsea.» 

FLERE SJANSER: Pearce tror Klopp vil gi flere spillere sjansen i ligaen ved et eventuelt ligagull i boks.

FLERE SJANSER: Pearce tror Klopp vil gi flere spillere sjansen i ligaen ved et eventuelt ligagull i boks.

Flaks?

Det kan høres på både sosiale medier og blant et fåtall fotballeksperter at Liverpools gode form og sesong har en god del med flaks å gjøre. Akkurat det forstår Pearce veldig lite av. 

«Jeg leste denne uken at noen (eksperter) sa at Liverpool har vært heldige. Heldige som har skaffet 100 av 102 mulig poeng? Vær så snill. Det brytes rekorder hver eneste uke, og vi har ikke sett et bedre lag i Premier League.» skriver Pearce. 

Overgangsmarkedet

Liverpool har i løpet de siste sesongene blitt mer og mer attraktive for spillere som ønsker nye utfordringer og ønsker å ta et steg i karrieren, men det betyr likevel ikke at klubben nødvendigvis ønsker å hente fra øverste hylle. 

«Hvem ville ikke ønsket å signere for Liverpool denne sommeren? Liverpool har fremdeles interesse for Sancho og Havertz, men klubben ser på begge som overprisede spillere. Liverpool vil ikke betale 90-100 millioner pund for noen som ikke går rett inn i startelleveren.» er Pearce sin vurdering av sommervinduet, og fortsetter:

«Jeg tror det vil være få posisjoner som trenger forsterkninger. Lallana og Shaqiri kan forlate klubben, det samme kan være situasjonen for Lovren. Jeg mener at en angriper må være en prioritet på grunn av Liverpool-spillernes deltakelse i Afrikamesterskapet. Klopps vurdering av unggutter som Jones, Williams og Elliott vil være med på avgjørelsen om hvor aktiv klubben skal være på overgangsmarkedet.» 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]