ABBA-klassiker på Liverpool-tribunene

Sadio Mané har fått scouserne til å danse på tribunene til denne stjålne diskoklassikeren.

40 år etter utgivelsen, har ABBA-klassikeren «Voulez-Vous» blitt en av favorittene på the Kop. I litt oppusset innpakning.

Endelig en sang

De første årene til Sadio Mané i den røde trøya, var det bare «Oh Mané, Mané» på repeat som ble sunget fra tribunene. Nå hylles han med en litt mer komplisert låt.

Manés nye sang dukket opp i ukene som ledet opp til Champions League-finalen i 2019. Teksten i de første utgavene er derfor litt annerledes enn i dag.

Originalen lød som følger:

Sadio, Mané!

Running down the wing, Mané!

Hear the Kopites sing, Mané!

We’re all going to Madrid.

Siste setning er naturligvis ikke aktuell lengre. Derfor synges det i stedet, litt forskjellige versjoner av «We won it in Madrid».

Denne uferdige sesongen har sangen satt seg mer og mer på tribunene, og på hjemmekampen mot Bournemouth i mars — den nest siste kampen før ligaen ble utsatt på ubestemt tid — hørtes den høyt og tydelig fra the Kop.

City-inspirert

Men det må innrømmes: sangen er stjålet av Manchester City. Det er en blåkopi av deres sang til Bernardo Silva, som til og med også inneholdt linjen «We’re all going to Madrid».

Citys supportere begynte å synge sangen tidlig i 2019, da de tydeligvis hadde en god følelse for deres Champions League-kampanje. I stedet var det Liverpools supportere som snappet opp sangen.

Fotballsanger går på rundgang mellom klubbene, men på the Kop blir vanligvis tekstene skrevet helt om. Det er altså ikke tilfellet med Manés sang, da meningen var å gni det inn for Manchester Citys supportere, at sangen deres ikke var aktuell lengre etter at de ble slått ut av Tottenham i kvartfinalen i midten av april.

Vil du ha?

Melodien er altså fra ABBAs «Voulez-vous», som oversettes til «Vil du ha?» på norsk. Beste listenotering i Storbritannia var en tredjeplass, mens albumet med samme navn tok seg helt til toppen. Låta er forøvrig den første bandet spilte inn utenfor Sverige, nærmere bestemt Miami.

Handlingen i sangen foregår på dansegulvet. Agnetha og Anni-Frid synger om å få øyekontakt med en mann på andre siden av rommet, og om å gripe sjansen til å dele en hyggelig kveld sammen.

Scousere liker en god disco, og derfor er det ikke verdens største overraskelse at en hit fra slutten på 70-tallet nå er en av de sangene som synges mest på the Kop. Firmino-sangen er også basert på en disko-låt.