Kampen jeg husker best – BournemouthDen egyptiske kongen tryllet Liverpool til tabelltopp

Mo Salah liker å spille mot mange klubber, men Bournemouth er definitivt en av favorittene.

Dette er en serie med tilbakeblikk hvor Torbjørn Flatin starter i bunnen av tabellen i Premier League. Med hvert lag plukkes det ut en kamp mot Liverpool som sitter i minnet.

Den første ligakampen hvor Liverpool møtte Bournemouth var i august 2015. De minneverdige oppgjørene er derfor noe begrenset. Det dreier seg mest om 3-0 eller 4-0 mot en motstander som modig prøver å spille sitt eget spill, men har en tendens til å komme til kort mot topplagene.

Et unntak var 4-3 hjemme på lille Dean Court, da Liverpool ledet 2-0 og 3-1, men endte opp med sitt eneste tap mot Bournemouth så langt. En dag som ikke var den beste som Loris Karius har hatt på jobben, men kanskje hadde det også sammenheng med at Mohamed Salah ikke var tilgjengelig. Salah elsker å spille mot Bournemouth.

Jeg har derfor plukket ut en kamp hvor den egyptiske kongen var i sitt absolutte ess, på sørkysten forrige sesong. Det var den 22. ligarunden og datoen var 8. desember. En søndag hvor Liverpool skulle ta tilbake tabelltoppen i Premier League.

Mohamed Salah skulle fortjent få overskriftene etter kampen med et hattrick, men dette var en gjennomført god kamp av Liverpool gjennom 90 minutter. På spillerbørsen på liverpool.no fikk Salah 9 og Virgil van Dijk 8, etter å ha stått i spissen for å hindre det lille vertene kunne by på offensivt, mens resten av laget ble belønnet med en 7’er.

Glad VAR ikke var i drift

Mo Salah hadde vært suveren toppscorer i Premier League i 2017/18 med 32 mål, men sju mål etter 21 kamper den påfølgende sesongen var under pari for en spiller som hadde fått en og annen kritisk bemerkning for at han hadde vært i overkant egoistisk.

Liverpools nr. 10 ga et inntrykk av lettelse da han drøyt midtveis i 1. omgang spilte en liten vegg med Roberto Firmino midt i banen. Sistnevnte sendte i vei et skudd fra 25 meter, mens Salah løp mot mål. Begovic burde ha håndtert skuddet bedre, men Mohamed Salah sa ja takk da keeperen ga en retur som han ekspederte videre i nettet.

Det var en fortjent ledelse, selv om reprisene antydet at Mo var hårfint i offside da skuddet gikk og at det i dag nok hadde blitt annullert av VAR. Målscoreren kikket også umiddelbart ut mot linjemannen da ballen gikk i mål, men kunne strekke armene i været da flagget ble pekt mot midtstreken.

Fullfører hattrick

Tidlig etter pause vinner Firmino ballen så vidt inne på egen halvdel og sender lærkula til rekkekamerat Salah. Han forserer mot straffefeltet, med stadig flere motspillere svirrende rundt seg og som prøver å felle ham, men Mo greier å holde kontroll på ballen slik han er så god til i fart og i trange situasjoner. Like innenfor 16-meteren skyter han presist forbi keeper og inn ved motsatt stolpe.

Kampen var i realiteten kjørt og Liverpools spillere kunne senke skuldrene, noe ikke minste en sprudlende Mohamed Salah viste. Han kunne ha fullført sitt hattrick før et angrep startet med ham ute på høyresiden og endte med at Steve Cook sendte en cross fra Andy Robertson i eget nett.

Gjestene egyptiske konge behøvde ikke vente lenge på sitt hattrick. I det 77. kampminutt sender innbytter Adam Lallana en lang ball fremover, Salah løper fra Cook, som hadde et mareritt av en kamp, og runder keeper Begovic to ganger før hans venstrefot sender ballen i nettet for tredje gang.

Artist og toppscorer

Artisteri var det, og som man kanskje ikke så ofte ser fra hurtigtoget med sitt farlige venstreben. Dette var han på sitt aller beste og sju ligamål var med et blitt til ti. Totalt endte han på 22 ligamål og delte toppscorertittelen i Premier League med lagkamerat Sadio Mané og Pierre-Emerick Aubameyang hos Arsenal.

I denne kampen kunne Mohamed Salah forlate banen med matchballen under armen, full av selvtillit. Det er noe med ham og spill mot Bournemouth. På seks kamper har han scoret åtte mål, inkludert nå i siste ligakamp før suspendering av ligaspillet som følge av koronakrisen, etter en litt vanskelig periode.

Bournemouth: Begovic, Francis, Cook, Aké, Daniels (Rico 83), Brooks (Mousset 65), Lerma, Surman, Stanislas (Mings 83), Fraser, King

Liverpool: Alisson, Milner, Matip, van Dijk, Robertson, Fabinho, Wijnaldum, Keita (Lallana 65), Shaqiri (Mane´65), Firmino (Henderson 81), Salah
Scoringer: Salah 25, 48, 77  Cook (selvmål) 68