Fra 25 poeng bak til 23 poeng foran - hvordan tok Liverpool over tronen?

Liverpool har tatt over tronen fra Manchester City. Et øyeblikk i 2017 kan ha vært nøkkelen.

30. jun 2020 kl 21.49Jens Hapnes RegeJenshLFC

Datoen er 22. oktober 2017. Liverpool går på et knusende 4-1-nederlag mot Pochettinos Tottenham, og synker til niende plass på tabellen. 

Flere kritikere la Klopp under lupen, og stilte spørsmål ved hvor prosjektet var på vei. Etter det nederlaget har pilen pekt en vei.

BETENKT: Klopp så laget bli knust av Tottenham.

BETENKT: Klopp så laget bli knust av Tottenham.

På de resterende 28 kampene i ligaen etter det forsmedelige tapet mot Tottenham tapte Klopps mannskap kun tre kamper i ligaen, og sikret seg Champions League-plassen for den neste sesongen uten store problemer.

Samtidig tok laget seg hele veien til Champions League-finalen, hvor det ble et traumatisk tap mot Real Madrid. 

Liverpool hadde vist at de både kunne beseire de andre topplagene, samt at de kunne finne den nødvendige stabiliteten mot de andre lagene. 

Noen timer østover hadde imidlertid Manchester City satt poengrekord med 100, 25 poeng foran Liverpool, og veien til toppen så lang ut for Klopps mannskap. 

Fra 25 til 1 poeng

Med nøkkelspillerne Virgil van Dijk og Alisson Becker i det bakerste leddet ble Liverpool bunnsolide bakover, og fronttrioen fortsatte å levere på topp. 

I 2018/19-sesongen plukket Liverpool hele 97 poeng, og gikk bare på ett nederlag mot Manchester City. Det viste seg å være utslagsgivende. 

Manchester City plukket 98 poeng, bare et mer enn Klopps mannskap, og ble seriemestre for andre sesong på rad.

MILLIMETRE: Stones reddet Manchester City på streken.

MILLIMETRE: Stones reddet Manchester City på streken.

Liverpool hadde spist inn 24 poeng på forspranget og viste for verden at de kunne utfordre Manchester City, og ble senere på sommeren til vinnere da de vant Champions League. Det ga den nødvendige selvtilliten for å gå hele veien i Premier League. 

23 poengs ledelse

2019/20-sesongen har vist seg å bli en lang triumfreise for Liverpool, som har vært det desidert beste laget i divisjonen. 

Manchester City tok ledelsen på målforskjell etter den første kampen, men etter at Guardiolas mannskap ga bort poeng mot Tottenham i sesongens andre kamp så Klopp og hans mannskap seg aldri tilbake. 

Liverpool feide over mer eller mindre all motstand, og da lagene møttes i november hadde allerede de rødkledde en seks poengs ledelse over Manchester-laget, som økte til ni etter maktdemonstrasjonen på Anfield. 

Før sesongen ble oppgjøret mellom Manchester City og Liverpool syv runder før sesongens avsutning sett på som en potensiell avgjørelse i kampen om tittelen.

Da Manchester City gjestet Chelsea torsdag 25. juni ble ligaen avgjort etter mål fra Christian Pulisic og Willian.

MESTERE: Henderson, Gomez og Van Dijk feirer ligamesterskapet etter Chelseas seier over Manchester City.

MESTERE: Henderson, Gomez og Van Dijk feirer ligamesterskapet etter Chelseas seier over Manchester City.

Liverpool spiste inn forspranget og økte det til et nivå selv Guardiolas mannskap ikke kunne følge, og kan knuse Citys umulige rekorder. 

Med en 23 poengs ledelse syv kamper før slutt har Klopps mannskap vunnet ligaen, og Liverpool er tilbake der de hører hjemme - på toppen av tronen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]