Spillerbørsen etter Villa-kampen:Alisson stoppet alt - og Henderson pisket i gang alle

Aston Villa hadde nok av sjanser til å straffe Liverpool, men Alisson Becker har ikke mistet konsentrasjonen etter at seriemesterskapet ble sikret.

Alisson Becker8

Seriemesterne virket til tider noe ukonsentrerte mot Aston Villa, men bakerst har de en mann som definitivt ikke senker nivået selv om pokalen er sikret. Holder nullen etter en rekke viktige redninger i en kamp som sto og vippet. Spesielt sterk på redningene på skudd fra El Ghazi og Grealish. Også den med mest presis langpasningsfot i dag.

Trent Alexander-Arnold6

Ikke helt den touchen vi er vant med, og innleggene ikke helt som man forventer fra den kanten. Er likevel bare en litt lengre tå fra Salah fra å få assist i dag også, måtte heller nøye seg med å være tredje sist på ballen på det første målet.

Joe Gomez7

Starter med en dårlig klarering til corner tidlig, men spiller seg opp etter det og får ristet av seg det som preget ham i forrige kamp.

Virgil van Dijk6

Litt mer nonchalant til tider enn brasilianeren bakerst på banen, men ordner opp selv om han gjør en miss. Stopper det som kommer (selvsagt), men noen upresise klareringer trekker noe ned.

Andy Robertson6

Uvant slurvete og litt for mye på etterskudd eller for utrusende i første omgang. Spiller seg godt opp i andre omgang når han får gått mer framover, og er helt sentral i oppbyggingen til det andre målet, der han la pasningen til Salah, som i sin tur la til rette for Curtis Jones.

Alex Oxlade-Chamberlain5

En kveld med mye dårlige pasninger, og noen gode innleggsforsøk der han ikke hadde noen med seg inne i feltet. Men lite av de energiske raidene vi liker å se ham gjøre, og som ofte åpner opp for andre.

Fabinho6

Bryter baller og mye med i det oppbyggende spillet i første omgang, men mangler litt på de forløsende pasningene og kreativiteten som det var behov for i denne kampen.

Naby Keita6

Fortsatt mye mindre involvert enn det vi håper, og litt for få initiativ inn i feltet som vi har sett han kan. Men noterer seg for en fin målgivende pasning til det avgjørende øyeblikket for Liverpool i kampen, da han spilte fri Mané foran mål.

Mohamed Salah6

En ganske frustrende aften for Salah. Ble godt passet på, og ble dratt og holdt hele kampen gjennom uten at det var noen med fløyte eller video som så ut til å bry seg om det. Kunne fort fått straffe med andre dommere tidlig i første omgang. Mangler ellers litt på besluttsomheten han har når han er på sitt beste, men ender også i dag med assist på framspillet med hodet til Jones.

Divock Origi4

Spilte fra start med en Djibril Cissé-aktig sveis, men viser dessverre at han ikke er noen reell erstatter for noen av de tre på topp. Startet som midtspiss, men ble etter hvert dratt ut til venstre uten at det gjorde store forskjellen.

Sadio Mané7

Skaper det lille som var av tendenser i første omgang med både framspill til Salah på kontring og vegg med Keita, men uten å få de store sjansene. Vekket Liverpool-fansen fra dvalen da han smalt ballen i tverrliggeren og inn etter 71 minutter.

Jordan Henderson7

Kampen snur på mange måter når kapteinen kommer inn med en helt annen energi enn noen av de andre på midtbanen hadde vist til da. Kommander, peker og løfter de andre.

Curtis Jones

Dette er en scouser uten mangel på selvtillit. Prøver seg umiddelbart på et skudd fra utenfor 16-meteren. Vi tar imot alle forsøk fra han fra den posisjonen, men her lykkes han ikke så godt som mot Everton. Men under fem minutter seinere scorer han det avgjørende målet når han dukker opp perfekt inne i feltet. Herlig øyeblikk for unggutten, som spiller for kort tid til å få karakter.

Georginio Wijnaldum6

Kommer inn siste halvtimen og stabiliserer mer på midtbanen.

Roberto Firmino5

Et tidlig skuddforsøk etter samarbeid med Salah, men uten så mye krutt i beina. Utretter lite ellers.

Neco Williams

Får de siste to minuttene for Robertson, da han ble byttet inn på overtid.