Lagene som rykker ned er bekreftet - her er spillerne Liverpool kan forsøke å hente

Andy Robertson, Gini Wijnaldum og Xherdan Shaqiri ble alle hentet for en rimelig pris fra nedrykkede lag. Vi har sett på spillerne fra nedrykkslagene som vil interessere Liverpool.

Liverpool har hatt stor suksess med å hente spillere fra nedrykkslag for en billig penge.

Noen spillere, som Xherdan Shaqiri, har klausuler som senker prisen ved et eventuelt nedrykk, og lagene kan være mer opptatt av å få solgt spillere for å få balanse i regnskapet. 

Vi har sett på spillerne Liverpool kan prøve seg på i sommer.

Talentfabrikken Norwich

Norwich har flere strålende unggutter som vil få interesse fra hele fotball-Europa. 

Høyreback Max Aarons spilte omlag 3500 minutter for Daniel Farkes mannskap denne sesongen og leverte to målgivende pasninger. Bare 20 år gammel har Aarons to sesonger på et høyt nivå i ryggsekken, og lag som Tottenham og Bayern Munchen skal være interesserte i den robuste backen. 

Det virker imidlertid usannsynlig at Liverpool skal hente 20-åringen. Norwich sitter med gode forhandlingskort grunnet hans langvarige kontrakt til 2024, og Neco Williams gjennombrudd har gjort behovet for en reserve på høyrebacken mindre, selv om waliseren har vist i de siste kampene at han fortsatt har noen steg å ta. 

Midstopper Ben Godfrey kan være et alternativ for å fylle tomrommet etter Dejan Lovren. 22-åringen fikk 30 kamper i Premier League denne sesongen, og den omskolerte midtbanespilleren har imponert i hjertet av kanarifuglenes forsvar med sitt moderne stopperspill. 

I likhet med flere av lagkameratene er midtstopperen knyttet til Farkes mannskap i lang tid (2023), og en rapportert prislapp på 50 millioner pund kan skremme bort Liverpool. 

TALENTFULL: Godfrey kan bli i Premier League selv om Norwich rykket ned.

TALENTFULL: Godfrey kan bli i Premier League selv om Norwich rykket ned.

Jamal Lewis har imponert på Norwichs venstreback, og Liverpool ønsker å hente en reserve bak Andy Robertson. Norwichs 20-årige back har fått 28 kamper i den øverste ligaen for kanarifuglene, og har scoret ett mål. 

Nok en gang sitter Norwich med gode kort på hånden, da Lewis er bundet til klubben til 2023, men den unge nord-iren kan fylle et tomrom i Klopps stall dersom klubbene kan komme til enighet. 

Todd Cantwell er muligens spilleren som har hevet flest øyenbryn på et ungt Norwich-lag. Hans unike stil bergtok Premier League-supportere, og han leverte åtte målpoeng for laget som havnet på sisteplass. 

En overgang vil bli vanskelig å få til. Norwich sportsdirektør Stuart Webber, med en fortid i Liverpool, uttalte i The Beautiful Game Podcast at han ikke skjønner hvorfor laget skal gi slipp på Cantwell for mindre enn 50 millioner pund, og den offensive midtbanespillerens kontrakt går ikke ut før i 2022. 

22-åringen er utvilsomt på Liverpools blokk, som det også ble rapportert etter oppgjøret mellom de to lagene i februar, men Michael Edwards må få til en mesterlig avtale for å få gjennom overgangen. 

Emi Buendia forlater sannsynligvis Norwich i sommer. Den 23-årige midtbanespilleren har vært blant Norwichs beste i nedrykksesongen, og har registrert syv målgivende på 36 kamper i ligaen. Bare Kevin de Bruyne, Jack Grealish og Trent Alexander-Arnold skapte flere sjanser enn spansk-argentineren i 2019/20-sesongen.

Den kreative midtbanespilleren har kontrakt til 2024, men et salg fra Norwich virker naturlig etter Cantwells gjennombrudd. Liverpool holder garantert et øye på kanarifuglenes maestro.

EMI BUENDIA: Spanjolen har imponert i sin første sesong på det øverste nivået.

EMI BUENDIA: Spanjolen har imponert i sin første sesong på det øverste nivået.

Watfords stjerneskudd

Watford har flere etablerte Premier League-spillere på laget som rykket ned, men i en aldrende stall er det nok bare et navn som ville interessere Klopp og Liverpool. 

Ismaila Sarr har hatt en variert første sesong i Premier League, men har levert godkjente fem mål og seks målgivende, og scoret to ganger og hadde en målgivende da Watford senket Liverpool i februar. 

Senegaleseren kan minne om forbildet Sadio Mane da han spilte i Southampton, med enorme atletiske evner og en fantastisk teknikk, men har også vist at han har steg å ta i det taktiske. 

Med en kontrakt til 2024 har Watford gode kort på hånden, men med en stor lønningsliste kan et salg av 22-årige Sarr være nødvendig for å få balanse i regnskapet. Da vil garantert Edwards og Klopp være blant interessentene som vil forsøke å få til en avtale for det gigantiske talentet. 

Bournemouths kvalitet

Det er et mirakel at Bournemouth har overlevd i Premier League i fem sesonger, men i årets sesong måtte Eddie Howes mannskap se seg slått i kampen mot nedrykket. Sørkyst-laget har flere spillere som har vist over flere sesonger at de holder Premier League-nivået.

Nathan Ake er lagets beste spiller. Midtstopperen har 146 kamper i den øverste divisjonen, og hører hjemme på det øverste nivået. 

25-åringen har en rapportert prislapp på 50 millioner pund, og Manchester City eller Chelsea virker som de mest naturlige interessentene. 

Lloyd Kelly var ønsket av Liverpool forrige sommer, men valgte å dra til Bournemouth i jakt på spilletid på det øverste nivået. 21-åringen har vært plaget av skader, og har bare spilt ni kamper denne sesongen.

Den høyreiste unggutten kan spille venstreback og midtstopper, og er derfor et naturlig mål for Liverpool, men Bournemouth vil nødig gi slipp på spilleren som har kontrakt til 2024. 

KELLY OG AKE: De to forsvarsspillerne vil søke seg til Premier League.

KELLY OG AKE: De to forsvarsspillerne vil søke seg til Premier League.

David Brooks har vært blant Bournemouths beste spillere de to foregående sesongene. Waliseren har levert tolv målpoeng, syv mål og fem målgivende, i løpet av 30 kamper i 18/19-sesongen, før han var utelatt i store deler av denne sesongen med en alvorlig ankelskade. 

Den kjappe og tekniske 23-åringen har utvilsomt vist at han hører hjemme i Premier League, og kan spille flere roller i angrepet og på midtbanen. Bournemouth kan måtte selge spillere for å balansere regnskapet, og da vil Liverpool følge situasjonen rundt Brooks tett. 

Callum Wilson scoret åtte mål og hadde tre målgivende for et svakt Bournemouth-lag denne sesongen, men klarte ikke å holde Howes mannskap i divisjonen. Den fysiske 28-åringen har over flere sesonger skapt problemer for Liverpool og Premier League-stoppere, og vil nok ønske å spille på det øverste nivået i sine siste år på toppen. 

Spydspissen kunne vært et godt alternativ som reserve i angrepet, men en ryktet prislapp på opp mot 40 millioner pund for en 28-åring vil sannsynligvis skremme bort Liverpool. 

Joshua King er nok en spiller de fleste Liverpool-supportere ikke ønsker å se linket med de rødkledde, men la oss forklare hvorfor klubben kan være interesserte i nordmannen. 

28-åringen har scoret 48 mål og har registrert 15 målgivende i løpet av sine fem sesonger på det øverste nivået. På sitt beste er King et enmanns-angrep, og den fysiske spilleren kan skape trøbbel for ethvert forsvar. 

Den allsidige angriperen kan spille i alle rollene i angrepet, og med utgående kontrakt neste sesong vil han være tilgjengelig for en rimelig pris. Manchester United-fortiden gjør en overgang usannsynlig, men ikke bli overrasket dersom nordmannen nevnes i forbindelse med Liverpool denne sommeren.