Den ukjente venstrebacken Liverpool kan hente på billigsalg

Liverpool er på utkikk etter en reserve for Andy Robertson. Den utvalgte kan finnes i League One.

Det går mot en ny rolig overgangssommer for Liverpool, som preges av en usikker situasjonen grunnet korona-virusets påvirkning på klubbens økonomi. 

En reserve på venstrebacken og en erstatter for Dejan Lovren forventes allikevel å komme inn dørene på Melwood. 

Det mest naturlige målet som Robertsons avlaster kan være Crewe Alexandras venstreback. 

Harry Pickering

Harry Pickering kommer fra Chester, som bare ligger en kort tog- eller biltur unna Liverpool. Han har vært i Crewe Alexandra gjennom hele karrieren. 

Men hvorfor i all verden skal Liverpool signere en spiller fra Crewe Alexandra?

Pickering er bare 21 år gammel, men den 185 centimeter høye unggutten har allerede 120 kamper i seniorfotballen. 85 av kampene er på venstrebacken, og han var en sterk bidragsyter til Crewes opprykk til League One. 

GODT TRENT: Pickering kan springe opp og ned venstreflanken i 90 minutter.

GODT TRENT: Pickering kan springe opp og ned venstreflanken i 90 minutter.

Da The Athletic så på hvordan Klopp kunne forbedre den tittelvinnende stallen, og lette etter venstrebacker som minnet om Robertson, dukket Pickerings navn opp. 

De skrev at han var lik Liverpools venstreback i alle deler av spillet, og at spesielt angrepsspillet til 21-åringen var på et høyt nivå. Hans gode angrepsspill ledet til tre mål og fem målgivende denne sesongen.

Da Scouted Football så nærmere på unggutten kom de med følgende dom:

– Han har en god motor for å komme opp og ned i banen i 90 minutter - han ble bare byttet ut to ganger i løpet av sesongen. Han har en relativt bra skadehistorikk, og har bare gått glipp av kamper grunnet en hamstringskade i 2018 og en brokkoperasjon på slutten av den samme sesongen. 

– Å komme tilbake fra disse skadene og deretter spille mange kamper det følgende året demonstrerer hans imponerende fysikk, og gir en forsikring om at han kan takle lange sesonger videre i karrieren. 

– Pickerings største styrker er hans rekkevidde i pasningsspillet og hans beslutningstaking; han vet hvilke pasninger han skal spille og når han skal spille de. 

– Ifølge WhoScored spilte han flest nøkkelpasninger (89) av alle forsvarsspillere i Englands fire øverste divisjoner, og han passerte til og med Trent Alexander-Arnold (75).

Nettsiden konkluderte med følgende:

– Harry Pickering er utvilsomt en av de mest talentfulle backene i de engelske fotballigaene. Han innehar allerede nøkkelegenskapene for en moderne back. 

– Tid og muligheter kommer til å bestemme hvor høyt han kan nå, men han er definitivt en spiller å holde et øye med.

Tilgjengelig på billigsalg

Flere Premier League-klubber har lagt merke til den unge venstrebacken, og interessen vil bare øke grunnet klubben og spillerens situasjon. 

Korona-viruset har gjort at klubbene nede i divisjonssystemet, som ikke har spilt kamper siden tidlig i mars (med unntak av League One-playoff), er helt nede på tannkjøttet økonomisk. Crewe var en av flere klubber som måtte permittere sine ansatte for å spare penger. 

I tillegg har Pickering bare ett år igjen av kontrakten, og en kontraktsforlengelse virker ugunstig for en spiller som tiltrekker seg interesse fra Premier League. Venstrebacken må sannsynligvis selges, og bør være tilgjengelig for mellom fem og ti millioner pund.

I RØDT? Harry Pickering ikledd rødt. Her med tidligere Liverpool-unggutt Tom Brewitt i ryggen.

I RØDT? Harry Pickering ikledd rødt. Her med tidligere Liverpool-unggutt Tom Brewitt i ryggen.

En perfekt Klopp-signering?

Alt i alt virker et kjøp av Harry Pickering som et typisk Liverpool-kjøp. 

Venstrebacken er fortsatt bare 21 år gammel, vil være tilgjengelig for en rimelig pris, fyller et tomrom i Klopps stall, er sannsynligvis fornøyd med en rolle som reserve i Englands beste lag med verdens beste spillerutvikler som trener, og hjemstedet ligger bare en kort tur unna Liverpool. 

Klubbens omfattende speidernettverk har garantert bitt seg merke i den unge venstrebacken, og med Michael Edwards på forhandlingsbordet kan Liverpool skaffe seg en ny del av mesterlaget til en fantastisk pris.