Nå er overgangsvinduet åpentHvem blir og hvem drar?

Det spekuleres i fremtiden til flere av Liverpools spillere. Vi har sett på kontraktsituasjonen til noen av dem.

Adam Lallanas kontrakt har gått ut, og han fikk sin verdige avskjed med klubben da han ble tildelt Premier League-medaljen og spilleren og manageren holdt en avskjedsseremoni på Melwood. Lallana er nå altså Bosman. I følge de heteste overgangsryktene er Lallana på god vei til Brighton, så det er godt mulig han returnerer til Anfield neste sesong.

Dejan Lovren har signert for Zenit St Petersburg, og fikk en rørende liten avskjedshilsen fra bestekompis Mohamed Salah.

Nathaniel Clyne er en annen som ikke blir å se i hjemmegarderoben på Anfield igjen. Londonmannen har ikke spilt en eneste kamp for de røde i hele 2019-2020-sesongen etter å ha vært plaget med skader, og i sommer ble det bekreftet at han ikke får fornyet kontrakt. Fra og med 1. juli var han klubbløs og hvor 29-åringen ender opp er fortsatt uvisst.

En annen defensiv spiller som har spilt fotball til kontraktens utløp er unge Pedro Chirivella. Spanjolen kom til Liverpool som 16-åring, men tilbragte mye tid på utlån i Nederland og Spania. I juni 2020 bekreftet Liverpool at Chirivella skulle slutte seg til det franske laget Nantes før neste sesong.

Også Ovie Ejaria, Daniel Atherton og Isaac Christie-Davies har blitt henholdsvis solgt og frigitt. Men det er også spørsmålstegn rundt noen av Liverpools «større» navn.

Divock Origi

Spillere, trenere og pressen hadde forlatt gressmatta og bare konfetti lå igjen på den grønne Anfield-plenen. Men én mann var ikke klar for å forlate banen. Divock Origi, mannen med talent for å score noen av Liverpools mest minneverdige mål, ønsket et øyeblikk for seg selv der han sto ved midtsirkelen og tok innover seg det mektige synet av The Kop – der hvor han scoret i det 96. minuttet mot Everton, der han satt den corneren fra Trent Alexander-Arnold i mål.

Bildene av belgieren satt nok en gang fyr på ryktene om en mulig overgang. Det er bare ett år siden han signerte en ny langtidskontrakt. Akkurat hvor lang kontrakten er har klubben vært vag om, men i følge Transfermarkt har han kontrakt til 2024.

I mai uttalte han til Het Laatste Nieuws at hans representanter har «pratet med Liverpool og vi har en fin vei foran oss. Jeg vil bare bli bedre her. Det er et prosjekt for meg og jeg vil følge det.» Det kan med andre ord virke som at Origi ønsker å bli værende, selv om han tilbringer mye tid på benken.

USIKKER: Fremtiden til Shaqiri er usikker, men Origi har «nylig» skrevet under på en ny kontrakt.

USIKKER: Fremtiden til Shaqiri er usikker, men Origi har «nylig» skrevet under på en ny kontrakt.

Xherdan Shaqiri

Det er bare to år siden Liverpool signerte sveitsiske Xherdan Shaqiri fra nynedrykkede Stoke City, og den kompakte høyrevingen ble fort en hit i sin første sesong. Men i sesong nummer to sa det brått stopp.

Shaqiri var ubrukt innbytter i sesongens siste kamp mot Newcastle, og det var unektelig oppsiktsvekkende at han ikke fikk plass i startoppstillingen hvor Salah, Mané og Firmino ble hvilt.

Mystiske omstendigheter har gitt Shaqiri svært lite spilletid den siste sesongen. Det har blitt bare 181 minutter Premier League-fotball i sesongen Liverpool endelig vant ligagullet. Til sammenligning spilte han over 1000 minutter i 2018-2019-sesongen og scoret seks mål, blant annet to mot Manchester United på Anfield. Shaqiri hadde en leggskade i starten av sesongen, men var spilleklar store deler av året.

Sveitseren har kontrakt til sommeren 2023 men som 28-åring er det godt mulig han ønsker seg mer spilletid. Uten at noe konkret har dukket opp, er det flere på sosiale medier som spekulerer i at Shaqiris fremtid er et annet sted enn på Merseyside.

Rhian Brewster

Unge Rhian Brewster er for tiden på lån med Swansea City, som endte på en 6. plass i Championship og derfor må ut i Play Off for opprykk. Han har scoret ti mål for svanene siden låneavtalen ble signert i januar.

Oppholdet i Swansea har vært veldig gunstig for den unge spissen som har fått mye spilletid. Steve Coopers menn spiller for å få det beste ut av han, men akkurat hvordan han vil passe inn i Klopps sitt lag er litt usikkert. Origi, som trives i en lignende rolle, har som kjent strevd litt med å finne sin plass i laget.

GODT UTLÅN: Brewster blomstret i Wales.

GODT UTLÅN: Brewster blomstret i Wales.

Da Liverpool.com kjørte en spørreundersøkelse på om Brewster skulle ta Origis plass, svarte 77% av 1446 stemmer ja.

Brewster har lånekontrakt med Swansea ut juli, og kontrakt med Liverpool til sommeren 2023. Hvis de røde ikke forsterker troppen i sommer er det naturlig å forvente at Brewster får en ny sjanse til å kjempe seg inn i diskusjonen igjen.

Gini Wijnaldum

Det har blåst en svak bris rundt den populære midtbanespilleren Gini Wijnaldum etter at det ble kjent at han ikke har kommet til enighet med klubben om en potensiell kontraktforlengelse. Det skal ha vært uenighet mellom partene om kontrakten som de har jobbet med i flere måneder allerede, uten at spilleren har vært villig til å sette penn mot papir.

Han har under ett år igjen på kontrakten sin, som ikke er lenge i fotballverden. Det betyr blant annet at klubber kan ta kontakt med han i januarvinduet for en mulig Bosman-overgang neste sommer.

Det er ikke noe Liverpool FC ønsker skal skje med en av deres mest brukte midtbanespillere som har vært svært delaktig i både Champions League- og Premier League-gull det siste halvannet året. Det er nok ikke en rekordsum klubben ville gått glipp av hvis 30-åringen skulle forsvinne om et år, men Klopp og teamet skal ønske å holde på kjernen i laget. En kontraktsforlengelse på for eksempel ett år vil umiddelbart øke verdien på spilleren og kan være en vei Liverpool FC vurderer.

Barcelona er en av klubbene som skal ha vært interessert i nederlenderens tjenester.