Kan Rhian Brewster ha en rolle i Liverpool allerede neste sesong?

Rhian Brewster har storspilt i Championship siden korona-pausen. Vi har spurt de som kjenner divisjonen best om unggutten er klar for å ta steget opp til en rolle i verdens beste lag.

Jürgen Klopp har alltid verdsatt Liverpools unge spisstalent Rhian Brewster. 

– Jeg elsker gutten, han er en fantastisk spiller. Hvorfor skal jeg være stille om det? Rhian Brewster er en topp spiss, et fantastisk talent og jeg har sagt til han allerede at han får en viktig rolle dette året - men hvor viktig avhenger av ham, sa tyskerenom 20-åringen før årets sesong. 

Brewster fikk sporadiske muligheter, men greide ikke å spille seg inn i Klopps ventende mesterlag. I den første halvdelen av sesongen var han bare i to kamptropper til kamper i Premier League og Champions League, uten å få tillit fra benken. 

Da han bestemte seg for å dra på lån for å få mer spilletid var Steve Coopers Swansea et åpenbart valg. 

Optimalt lån

«Svanene» manglet en spydspiss, Cooper var Brewsters trener da han ble toppscorer i U17-VM, og han fikk kombinere med tidligere lagkamerater i Yan Dhanda og Conor Gallagher - en perfekt destinasjon. 

20-åringen brukte tid til å finne fotfeste i den fysiske divisjonen, men scoret allikevel fire mål på sine elleve første kamper i seniorfotballen, etter å ha vært ute i lang tid med en alvorlig skade. 

Det er imidlertid etter korona-pausen at den unge spissen virkelig har fått fart på skøytene. 

Med sine seks mål på de ni kampene etter avbrekket ledet Brewster Swansea nærere og nærere og en playoff-plass, og det var den urutinerte spissen som åpnet scoringsballet, med et nydelig prosjektil, da Coopers mannskap på utrolig vis tok seg forbi Nottingham Forest på tabellen i sesongens siste kamp. 

Hans gode prestasjoner har fått oss til å undre på om Brewster kan spille en rolle for Liverpool allerede neste sesong, og om han er klar for Premier League. Vi har spurt to personer som sitter på imponerende kunnskap om Championship og Swansea, Eirik Aase og Swans Analytics.

Er Brewster klar?

– Jeg var spent på om Rhian Brewster kom til å takle overgangen til Championship, men har blitt svært positivt overrasket. 10 mål på 20 kamper for en 20 åring uten erfaring fra seniornivå er rått i denne ligaen, skriver Eirik Aase, som driver nettsiden Championship Norge.

– Måten målene har kommet på er enda råere. Han scorer på alle slags mulige måter. Fra langt hold, kort hold, volley og så videre. 

– Det som også har imponert meg er hvordan han ikke er redd for å tråkke til. Han tøffer seg i duellene mot etablerte Championship-stoppere, og jobber hardt uten ball. 

– Jeg tror han kan være god nok til å spille i Premier League neste sesong, men trenger nok å finne et lag hvor han får mye spilletid. Det vil han nok ikke hos Liverpool, og derfor synes jeg et låneopphold hos en av de antatt svakere PL-klubbene høres mest fornuftig ut.

– Det ideelle scenarioet for Brewster ville nok vært opprykk for Swansea, og deretter ta et nytt år hos svanene, avslutter eksperten om Liverpools unge målscorer.

Swans Analytics understreker Aases poenger. 

– Han er definitivt god nok for Premier League. Han beviste kjapt at han var for god for Championship og må ha et steg opp - han er klar for det, og ser sulten ut også. 

– Kan han bidra for mesterne? Det er et ganske stort steg så snart. Jeg tror han kunne gått ut på lån i Premier League denne sesongen, men vil ikke utelukke at Liverpool ønsker å få han inn i gruppen allerede nå. 

Les flere av Eirik Aases saker på Championship Norges hjemmeside, og les flere av Swans Analytics analyser her.

Jürgens avgjørelse

Da Klopp fikk spørsmål om Liverpools stortalent svarte han at de «måtte snakke med ham om hva vi gjør neste sesong». 

Liverpool har utvilsomt en juvel i rekke sine, og verdens beste manager får den takknemlige oppgaven med å forvalte det store potensialet - det vet vi at tyskeren mestrer. 

Klopp kan ha funnet sin neste storscorer, som forhåpentligvis skal konkurrere med Timo Werner om Premier Leagues gullstøvel i de kommende årene.