Kan debutere på søndagEndelig får vi se Brewster på en nær optimal arena

Swansea virker som en flott destinasjon for vårt unge britiske talent.

8. jan 2020 kl 14.50Jens Hapnes RegeJenshLFC

Denne sesongen var det mange som så for seg at Rhian Brewster skulle få sitt endelige gjennombrudd, etter å ha imponert stort for akademiet i de siste årene før et langvarig skadeavbrudd.

I løpet av tiden på sidelinjen var den 19 år gamle unggutten fra London med på førstelagets aktiviteter. Han var en av frontfigurene da drakten for 19/20-sesongen skulle lanseres.

Få sjanser

Etter å ha imponert i preseason var det ventet at 19-åringen skulle ta over Daniel Sturridges rolle i stallen, som var å bidra med mål og kreativitet fra benken.  

I Supercupfinalen mot Chelsea i august varmet han benken og etter det fikk vi ikke se Brewster i en stall før et nytt oppgjør mot London-klubben en måned senere, og han var bare på benken i en av Liverpools kamper i Champions League.

Det var i ligacupen og FA-cupen at London-gutten måtte forsøke å vise sin verdi.

GAMLE TRAKTER: Brewster måtte se flere tidligere lagkamerater få sjansen i Chelsea fra Liverpools benk.

GAMLE TRAKTER: Brewster måtte se flere tidligere lagkamerater få sjansen i Chelsea fra Liverpools benk.

I ligacupen fikk han 180 minutter fordelt på kampene mot MK Dons og Arsenal.

Mot MK Dons var han et uromoment på topp, men var aldri i nærheten av å vise den spisskompetansen ledelsen vet at unggutten innehar.

Han viste frem sitt gode presspill og kombinasjonsspill, men i en sjansefattig kamp fikk han ikke leveransen som behøves for å finne nettmaskene.

Mot Arsenal skapte han trøbbel for rutinerte forsvarsspillere, og fremprovoserte blant annet et selvmål av Shkodran Mustafi, men den arbeidsvillige spissen fikk heller ikke i disse 90 minuttene vist frem sine eminente avslutningsferdigheter.

I straffesparkkonkurransen fikk han endelig en skuddmulighet, og da dundret han ballen i det venstre hjørnet med den største selvfølgelighet, og feiret lidenskapelig foran The Kop.

For Englands ungdomslag og på Melwood og akademiet har Brewster i en årrekke vist frem sine fantastiske avslutningsferdigheter, men han har aldri vært en spiller som kan skape ting helt på egenhånd, som eksempelvis Luis Suarez eller Sadio Mane kan.

Han er avhengig av å få servert ballen i gode posisjoner, og det viste seg vanskelig å finne briten for de nykomponerte lagene som møtte MK Dons og Arsenal.

I det som i forkant så ut som en siste mulighet til å vise seg frem mot Everton i FA-Cupen ble det bare rundt 15 minutter på Brewster. 

Slik sesongen utviklet seg er det helt naturlig at han tar turen til den walisiske sørkysten.

Swansea - den perfekte arenaen?

Swansea ligger på 6. plass i Championship, men har bare scoret 32 mål. Det antallet er bare bedre enn fem andre lag i ligaen.

Borja Baston og Sam Surridge har vekslet på å være lagets spydspiss sammen med bereiste Andre Ayew. Spanjolen er ikke en favoritt for det walisiske laget, og har vært linket tilbake til Spania i januarvinduet, mens Surridge ble kalt tilbake fra utlånet av Bournemouth.

Det gjør at Brewster vil gå rett inn som et naturlig valg på topp.

Steve Cooper er Swanseas nåværende manager og har erfaring med å få det beste ut av Rhian.

GAMLE KJENTE: Steve Cooper og Rhian Brewster har erfaring med hverandre.

GAMLE KJENTE: Steve Cooper og Rhian Brewster har erfaring med hverandre.

19-åringen presenterte seg for alvor til fotballverden med åtte mål og gullstøvelen i U17-VM i 2017, med Cooper som sin leder.

Den 40 år gamle waliseren har også en fortid fra Liverpool i perioden 2008-2013, og vet å få det beste ut av spisstalentet.

Hovmestere

Brewster vil ha gode servitører i Swansea.

Andre Ayew er en merittert spiller, som blant annet har spilt for Marseille, West Ham og Fenerbahce - og han har spilt en viktig rolle for Coopers mannskap denne sesongen med sine 15 målpoeng.

Bersant Celina spiller vanligvis i offensive roller på midtbanen eller vingen, og vi kan få se 23-åringen med en fortid i Strømsgodset og Manchester City servere noen lekre pasninger til Brewster.

Det blir også et gjensyn med tidligere Liverpool-spiller Yan Dhanda i Swansea.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Rhian og Yan var en lovende duo fra Liverpools akademi. Her er de to avbildet i 2016.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Rhian og Yan var en lovende duo fra Liverpools akademi. Her er de to avbildet i 2016.

Den indisk-engelske unggutten forlot Liverpool i 2018 etter å ha funnet veien til førstelaget for lang under Klopp, og har funnet seg godt til rette i Wales.

Den kreative offensive midtbanespilleren tilhører en svært sjelden gruppe spillere som har scoret med sitt første touch i seniorfotballen, etter at han scoret vinnermålet mot Chris Wilders Sheffield United-mannskap i august 2018.

Siden den gang har det blitt i underkant av 1000 minutter for førstelaget, men han startet januar bra med mål mot Charlton.

Oppsummert virket dette som den perfekte destinasjonen for Rhian Brewster på dette tidspunktet.

Laget mangler spisser, og trener Steve Cooper kjenner allerede unggutten, og vet hvordan han skal få det beste ut av han. Laget innehar servitører av høy klasse, og at en av dem er Yan Dhanda vil bare gjøre tilvenningsprosessen enda mer behagelig for Brewster.

Nå får vi endelig se hva 19-åringen kan utrette under gode arbeidsforhold. Rhian kan få sin debut når Swansea skal møte erkerival Cardiff City på bortebane søndag kl. 13.00. Den kampen sendes på Viasport 2 og Viaplay.