Den nye Liverpool-drakten er laget av gamle plastflasker

Det påstås at drakten Nike har fått laget for Liverpool er den mest miljøvennlige drakten noensinne.

Gjennomsnittstemperaturen på jorden stiger, og miljøvennlige løsninger er derfor på agendaen til de fleste verdensledende selskaper. Så også innen treningstøy og sportsutstyr.

Nike har fra før AirVaporMax 2020 Flyknit, som består av minst 50 prosent resirkulerte materialer, og Space Hippie kicks, som er laget av resirkulerte materialer som tidligere endte på søppelfyllingen. Nå tar utstyrsgiganten dette videre, og viser at de tar miljøet på alvor også med sine nye fotballdrakter som består av resirkulet polyester, melder GQ Magazine.

Liverpools nye Nike-drakter er nemlig laget av resirkulerte plastflasker. Tidligere ble draktene laget av helt nytt spesialprodusert polyester. Nå bruker Nike over en milliard resirkulerte plastflasker i året i sin draktproduksjon.

Seana Hannah, som er visepresident for Nikes bærekraftige innovasjoner, forteller at man der i gården nå daglig diskuterer bruk av mer miljøvennlige materialer.

– Fotball er verdens største sport, og vi ønsket så absolutt å sørge for miljøvennlige løsninger ute på banen også.

RESIRKULERTE PLASTFLASKER: Nike er stolt over sin miljøvennlige Liverpool-drakt.

RESIRKULERTE PLASTFLASKER: Nike er stolt over sin miljøvennlige Liverpool-drakt.

Fokus på miljøvennlige og bærekraftige materialer

Nikes visjon Move To Zero, en søppelfri fremtid, er i tankene når utstyrsgiganten har produsert draktene til spillerne som løper rundt på Anfields grønne gress.

– Draktene er blitt til gjennom en kombinasjon av 100 prosent resirkulert polyestermateriale og presisjonsstrikking. Vi presterer bedre enn tidligere, forklarer Hannah.

– Draktene puster mer, er mer tøyelige og blir mindre fuktige.

– Jeg tror at fokus på bærekraftige og miljøvennlige materialer vil føre til at vi får se en utrolig mengde nyvinninger i årene som kommer. Vi har mange gode planer for alle våre produkter, som vil være med å bidra til en bærekraftig fremtid. Akkurat nå har 75 prosent av våre produkter en eller annen form for resirkulerte materialer i seg, men målet er at alt skal bestå av resirkulerte materialer, avslutter Hannah.

Nike tar med andre ord miljøet på alvor når de produserer utstyr til verdens ledende fotballklubber, og Liverpool FC leder an ute på banen.