– Jeg hadde flere oppturer enn nedturer

Rhian Brewster om hvordan han opplevde låneoppholdet i Swansea.

16. aug 2020 kl 11.12 Einar Kvande

Et halvt år på lån hos Swansea i Championship har gitt Rhian Brewster verdifull erfaring. Nå er han tilbake på Liverpool-trening, med mål om å spille seg til en plass i angrepsrekka til Jürgen Klopp.

Brewster gjorde 11 mål på 22 kamper for Swansea, og bidro dermed sterkt til at waliserne spilte seg til en playoff-plass i Championship. Men på plass i Østerrike på treningsleir med Liverpool, har 20-åringen høyere mål enn Championship-fotball.

– Det var en god erfaring, vil jeg si. Jeg reiste dit i januar, og lokaloppgjøret mot Cardiff var min første kamp, mens min siste kamp var mot Brentford. Jeg fikk alle mulige erfaringer, både oppturer og nedturer.

Slik beskriver Brewster låneoppholdet i Wales til Liverpoolfc.com.

– Jeg vil si jeg hadde flere oppturer enn nedturer der, og totalt sett var den en god erfaring. Det var fint å få spilt førstelagsfotball. 

– Det gjør veldig godt for utviklingen din i så ung alder. Det er ikke mange 20-åringer som kan si de har spilt playoff om opprykk til Premier League. Selv om vi ikke kom til finalen og rykket opp, så var det en god erfaring å spille i semifinalen, med kameraene på deg og det høye presset som fulgte med, slik dere så på TV.

– Det er bra å få slike erfaringer i ung alder, for forhåpentligvis skal jeg spille flere kamper hvor presset er høyt.

Fulgte tittelfeiringen på TV

Liverpool-ledelsen holdt nøye øye med Brewsters utvikling i Swansea, og angriperen hadde selv Liverpool i tankene hele tiden.

– Jeg holdt kontakten med guttene, og det var mange som sendte meg meldinger. Staben også. Liverpool er som en stor familie, så det var godt å vite at folk så kampene og holdt øye med meg, akkurat som jeg så Liverpools kamper og lærte av dem.

På grunn av utlånet til Swansea fikk ikke Brewster være med på Liverpools tittelfeiring.

– Jeg var i leiligheten min Swansea og så det på TV. Jeg tror vi hadde en kamp et par dager etterpå, så jeg festet ikke, men jeg gledet meg med guttene da de løftet trofeet.

– Liverpool-fans har ventet 30 år på dette, og nå gikk drømmen endelig i oppfyllelse. Det var stort å se hvor glade folk ble. Jeg kjenner guttene, og vet hvordan de er, så det var stort å se dem løfte trofeet. Det ble en travel kveld på telefonen den kvelden. Jeg sendte melding til alle sammen!

Den fysiske formen er god

Liverpool trente i 90 minutter under sin første økt i Østerrike lørdag, og i dag skal Liverpool-spillerne gjennom to økter på treningsfeltet.

– Det er godt å være tilbake sammen med guttene og staben. Det føles godt å trekke på seg en Liverpool-trøye igjen. Men det er litt annerledes, siden vi ikke får en så lang sesongoppkjøring som vi normalt får. Ferien ble kortere også, så vi har ikke tapt mye fysisk form. Den første dagen tilbake i trening er alltid tøff, men det var en god dag, og det var godt å være tilbake i trening.

– Planen nå er å jobbe hardt hver dag, og så får jeg se hva som skjer. Det var flott å se lagkameratene mine vinne tittelen, og nå ønsker jeg å være tilbake med dem. Det er godt å være blant dem igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]