Dropper antagelig laktat-testen

Årets preseason blir trolig langt mindre intens enn tidligere sesonger.

16. aug 2020 kl 10.20 Einar Kvande

Paul Gorst i Liverpool Echo skriver at Liverpools sesongoppkjøring denne sommeren blir betydelig annerledes enn det som har vært tilfelle tidligere år.

Da Liverpool-troppen startet sin oppkjøring til 2020/2021-sesongen i Østerrike i går kveld, var det mindre enn tre uker siden sluttsignalet lød i siste ligakamp på St James' Park forrige sesong. 

Liverpool-spillerne har altså hatt minimalt med ferie. Faktisk bare en uke helt uten trening. Deretter ble spillerne bedt om å trene hjemme eller på ferie, på samme måte som de trente i begynnelsen av koronaperioden.

Mindre løping og mer trening med ball

Dette betyr altså at treningsleiren i utkanten av Salzburg blir betydelig mindre intens enn det som vanligvis venter Liverpool-spillerne i første del av preseason. Den berømte laktat-testen blir antagelig droppet denne sommeren, melder Gorst. Hard løpetrening uten ball synes ikke å være på agendaen de kommende dagene. Isteden vil treningsøktene trolig ligne på treningsøktene som Liverpool til vanlig kjører på Melwood i et tidlig stadium av sesongen.

På grunn av den korte tiden mellom de to sesongene, og kort ferie for spillerne, forventer staben at spillerne er i nærmest perfekt fysisk form allerede nå.

Det var meningen at Liverpool skulle trene i Evian-les Bains, like øst for Geneve, for tredje sommeren på rad, men Anfield-klubben måtte endre planene på kort varsel på grunn av koronautviklingen i Frankrike, og valget falt på Saalfelden i utkanten av Salzburg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]