– Neste sesong blir tøffere

Det er ikke gått en måned siden Liverpool vant Premier Leauge 2019/2020, men i Østerrike er de røde allerede godt igang med oppkjøringen til neste sesong.

16. aug 2020 kl 09.29 Einar Kvande

James Milner har vært med på dette før, og advarer sine lagkamerater at Liverpool som regjerende mestere vil måtte venta seg ekstra fokus og enda mer motiverte motstandere. 

– Dette er starten på en enda tøffere sesong. Vi har vært utrolig gode de to siste sesongene, men om vi blir værende på det samme nivået vil det ikke være godt nok, advarer Liverpools nummer 7 i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Alle de andre lagene jobber for å bli bedre, alle blir bedre, og de har som mål å ta oss igjen. De vil ønske å få oss ned fra toppen. Så det er opp til oss å forbedre oss og jobbe knallhardt, legger visekapteinen til.

– Du ser holdningene i denne troppen, sulten og samholdet. Jeg tror ikke det blir noe problem. Men vi må bevise det.

– Det er lett å snakke. Du kan si hva du vil. Det handler om å bevise det ute på banen. Vi har klart å gjøre det de siste årene. Vi har klart å komme tilbake etter tilbakeslag og skuffelser. Nå skal vi igang igjen, og vi må stå på og ha den samme sulten selv om vi har hatt suksess. Det er oppgaven vi står overfor. Fortiden har vist oss hvor vanskelig det er å vinne tittelen for andre gang. Det er den store utfordringen.

Nå skal grunnlaget legges

Milner er på plass i Østerrike sammen med sine lagkamerater. Nå skal grunnlaget legges foran en sesong som starter med Community Shield om bare to uker, og hvor ligastart er under en måned unna, lørdag 12. september.

– Vi må være stolte over at vi er regjerende mestere. Vi må sørge for at hver eneste gang vi går ut på treningsfeltet eller banen så spiller vi som et mesterlag. Det presset hviler på oss nå, men det er press på deg uansett når du bærer drakten til Liverpool. Det forventes at du gjør ditt aller beste. Men det er selvsagt ekstra forventninger å leve opp til nå, men det er et godt press. Det er et slikt press du ønsker å ha på deg, fordi du har gjort deg fortjent til det.

– Vi har gjort oss fortjent til å kunne kalle oss mestere, men nå må vi starte på nytt og bevise at vi er det. Vi må gjøre det igjen. Jeg tror alle er fokuserte og klare til å starte på nytt. Forhåpentligvis får vi nok en veldig god sesong og klarer å forsvare tittelen.

Sulten på flere trofeer

Selv om dette laget har vunnet fire store trofeer i løpet av de siste 14 månedene, er de ute etter å vinne mer.

– Vi har snakket om dette de siste årene. Jeg tror flere av våre spillere har snakket om dette i intervjuer, og manageren har også gjort det. Det er fantastisk å være en del av denne troppen. Vi har klart å vinne noen trofeer, og jeg mener at det første trofeet alltid er det vanskeligste. Vi klarte å få det i hus, og da kom selvtilliten og sulten etter å vinne mer. Vi ønsker å vinne så mange som mulig.

– Folk kan si at vi har vunnet Premier League bare en gang, og det var svært lenge siden forrige ligamesterskap, men vi ønsker å vinne ligaen flere ganger. Det er sulten vi har i oss. Vi skal presse hverandre hvert eneste steg på veien, lover Milner.

– Du henter inspirasjon fra Champions Wall hver eneste gang du går inn på Melwood. Du ser de utrolige lagene og prestasjonene gjennom historien til denne klubben, og du ønsker å legge flere trofeer til listen. Det er målet ditt når du slutter deg til denne klubben. Du har store forventninger, og mye å leve opp til. Å bære denne trøyen, som legender har båret før deg, bidrar til høye forventninger.

– Da er det flott at du klarer å levere varene, men alle er klar over at vi ikke kan hvile på våre laurbær. Det ønsker vi ikke å gjøre, og det forventes det også at vi ikke gjør. Det forventes at vi presterer på høyeste nivå hver eneste sesong. Så hensynsløs og brutal er fotballen. Når du har hatt suksess, får du ikke lang tid til å nyte den og dvele ved den. Du må ta fatt på nye utfordringer, og presse deg selv til å prestere på høyeste nivå igjen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]