Swansea håper å beholde Brewster

Waliserne ønsker en ny utlånsavtale.

30. jul 2020 kl 18.12 Arild Skjæveland

Rhian Brewster har blomstret i Championship, og scoret 11 mål etter utlånet i januar. Onsdag kveld røk Premier League-drømmen for det walisiske laget, som tapte 3-1 mot Brentford i den andre semifinalen.

Brewster scoret Swanseas mål i kampen, men det var ikke nok, og Brentford tok plassen i playoff-finalen.

Nå håper de på Liberty Stadium at 20-åringen er villig til å ta enda en sesong i Championship.

– Det sier seg selv at vi gjerne ønsker å beholde Rhian, sier manager Steve Cooper til Wales Online. Cooper har en fortid på Liverpools akademi, og som Englands U17-trener. Det var han som ledet Brewster, Foden og Sancho til VM-gull i 2017. 

Håper på ny låneavtale

Bare André Ayew har scoret flere mål for Swansea denne sesongen, og han har spilt godt over dobbelt så mange kamper som unggutten.

Cooper vil gjerne ha med seg Rhian også neste sesong.

– Alle har dratt nytte av at han har vært her - både han selv og fotballklubben. Liverpool har sagt at de er veldig fornøyd med utlånet, sier den unge manageren.

– Dersom Liverpool har et nytt utlån i planene for Rhian så ønsker vi å være her for ham. Jeg vet at han allerede er elsket av supporterne, og at det går begge veier. Han er godt likt i fotballklubben.

– Han er ikke bare en god fotballspiller, men en veldig god gutt. Personlig tror jeg at vi vil kunne fortsette å hjelpe ham dersom Liverpool vil slippe han ut igjen på lån og om han kommer hit. Han vil være en nyttig spiller for oss, og jeg håper virkelig at det kan skje, sier han.

Allerede vært i samtaler

Nå har Brewster ferie, før han etter planen skal møte opp med lagkameratene på Melwood lørdag 15. august for pre-season.

Cooper forteller at han har vært i samtaler med LFC om Brewster.

– Ja, definitivt. Vi har mange samtaler med klubbene om utlånte spillere, for det er slik en gjør det.

– Vi har et veldig godt forhold til Liverpool, og har åpent snakket om muligheten til å fortsette med utlånet. De har vært positive i samtalene, men når alt kommer til alt vil de bestemme seg for hva de ønsker å gjøre, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]