FSG lover å forbedre inkluderingen av kvinnelaget

Vicky Jepsons jenter får bedre baneforhold, og oppmuntring fra Klopp og Gerrard.

30. jul 2020 kl 14.57 Mari

Liverpool FC Women er godt i gang med preseason, etter å ha rykket ned en divisjon da ligaen ble avsluttet tidlig på grunn av pandemien. Sesongen deres i Championship skal starte den 5. september.

Nedrykket fikk mange til å stille spørsmål rundt klubbens støtte – eller manglende støtte – til kvinnelaget. James Pearce fra the Athletic melder at det skal endre seg. Fenway Sports Groups president Mike Gordon har vært i kontakt med lagets trener, Vicky Jepson. Gordon skal ha lovet å ta tak i problemene, og første steg er å finne muligheten for hvordan kvinnelaget bedre skal implementeres i klubben.

Et annet steg er å ansette en banemann som skal vedlikeholde kvinnenes treningsfelt som de låner av Tranmere Rovers på Solar Campus. I forrige sesong fikk klubben kritikk for de elendige baneforholdene på Prenton Park, men Tranmere har lagt et Desso-underlag (delvis syntetisk) av ypperste klasse så det skal ikke bli et problem i neste sesong.

ELENDIGE FORHOLD: Matta på Prenton Park var i en elendig stand før de byttet ut gresset denne sommeren.

ELENDIGE FORHOLD: Matta på Prenton Park var i en elendig stand før de byttet ut gresset denne sommeren.

Spillerne og Jepson skal også ha holdt videosamtaler med Jurgen Klopp og Steven Gerrard hvor de delte av sine erfaringer. Klopp rykket ned fra Bundesliga med Mainz i 2007, og skal ha pratet med laget om hvordan de måtte løfte hodet og kjempe seg tilbake i toppdivisjonen. Gerrard skal ha pratet med dem om hvordan han taklet motgang i sin spillerkarriere.

Akademiet gjenåpner

Klopp og spillerne har startet sin to uker lange ferie med fullstendig avkobling fra fotballen, men på akademiet skal det skje ting.

Dørene til akademiet på Kirkby har vært lukket siden England stengte ned i mars. Men neste uke vil U18 og U23 starte preseason med nye managere, henholdsvis Barry Lewtas (U23) og Marc Bridge-Wilkinson (U18).

Hva gjelder de yngre aldersgruppene melder Pearce at de mest sannsynlig ikke returnerer før skolestart i september.

En av ungguttene mange forventer mye fra er 19 år gamle Paul Glatzel. Glatzel måtte se hele 2019-2020-sesongen fra sidelinjen med en korsbåndsskade, men skal nå være helt frisk igjen. Jurgen Klopp skal ha så store forventninger til ungdommen at han insisterte på at han skulle rehabiliteres på Melwood i stedet for Kirkby.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]