Damelagstreneren møter Klopp på Melwood i dag

Jürgen Klopp benytter landslagspausen til å hjelpe en kollega i motvind.

18. nov 2019 kl 14.51 Even Barka

Liverpool – Everton 0–1

LIVERPOOL (LFCSCN): Liverpools damelag har fått en blytung start på sesongen og ligger nederst på tabellen i Women's Super League, etter å kun ha tatt ett poeng på de seks første kampene.

Søndag kveld tapte de i tillegg knepent for byrival Everton, i lagenes første møte noensinne på Anfield.

Trener Vicky Jepson og støtteapparatet hennes står nå foran en stor snuoperasjon. Da er det kanskje kjærkomment at herrenes trener Jürgen Klopp, stiller seg til disposisjon.

– Jeg skal møte ham på Melwood i morgen (mandag journ.anm). Vi kommer mest sannsynlig til å diskutere Everton-kampen da, sammen med mange andre ting, sa Jepson til Liverpool.no da vi møtte henne etter helgens derbytap.

For klubbens herrelag er situasjonen i ligaen som kjent en helt annen. De rødkledde troner øverst i Premier League, med henholdsvis åtte og ni poeng ned til konkurrentene Leicester, Chelsea og Manchester City.

ÉN KLUBB:
ÉN KLUBB:  Liverpools herre- og damelag reiste på førsesongsturné sammen denne sommeren. Her er Jordan Henderson, Sophie Bradley-Auckland, Jürgen Klopp og Vicky Jepson avbildet like etter å ha landet i USA.

- Vi har ikke panikk ennå

Laget som ender sist i Women's Super League rykker ned til Women's Championship. Der spilte blant annet Tottenham og Manchester United forrige sesong.

Vicky Jepson er fremdeles sterk i troen på at laget hennes vil holde seg i den øverste divisjonen.

– Jentene ville løpt gjennom veggen for meg og klubben, og det kommer de til å fortsette med. Vi har ikke panikk ennå, og kommer til å sørge for at vi klatrer oppover på tabellen, sier hun.

TØFF KAMP:
TØFF KAMP:  Liverpool-damene dominerte store deler av kampen mot Everton, men måtte likevel se seg slått av rivalen. Her er Liverpools Kristy Linnett i duell om ballen med Simone Magill

Tror på flere Anfield-kamper

23 500 tilskuere tok turen for å se de to Merseyside-klubbene i aksjon på Anfield, noe som også betød at alle billettene som var lagt tilgjengelig for salg var blitt revet bort.

Om Liverpool-treneren får det slik hun vil, blir det langt fra siste gang damene spiller på den berømte stadion.

– Vi kommer til å spille flere kamper her. Klubben har vært fantastisk i arbeidet med å få til dette, og det er en ære for meg å jobbe hos en klubb som vil fremme damefotballen, sier hun og fortsetter:

– At dette skjer er et steg i riktig retning, og jeg er sikker på at vi kommer til å se flere kamper som spilles på andre Premier League-baner også. Jeg kommer til å jobbe for at vi får spille her igjen, fordi det er det beste stedet man kan få spille på.

Liverpool-damene møter Blackburn i kvinnenes FA-cup førstkommende torsdag, før topplagene Arsenal og Manchester City venter i løpet av de neste to ukene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]