Brewster gjorde det spennende, men nå kan han ta ferie. Brentford er klare for playoff-finalen

Rhian Brewster spilte da Swansea røk ut.

29. jul 2020 kl 22.45 Arild Skjæveland

Rhian Brewster kan nå ta sommerferie, etter at Swansea røk ut av playoff etter å ha tapt semifinalen borte mot Brentford.

Swansea hadde et godt utgangspunkt fra det første oppgjøret, etter å ha vunnet 1-0 i Wales, men så lenge ut til å være mange nummer for små mot «danske» Brentford, som ledes av Thomas Frank og har seks spillere fra Danmark stallen. London-laget gikk opp i en 3-0 ledelse tidlig i andreomgang, og ting så helt avgjort ut.

Brewster hadde en stille kamp topp - i 78 minutter. Da dukket han opp og lobbet inn 3-1-scoringen på strålende vis. Med 1-0 fra første kamp, trengte waliserne da kun ett mål for at oppgjøret skulle gå til ekstraomganger - i en kamp der de hadde sett helt ute ut frem til da. Det var 20-åringens 11. mål for Swansea etter utlånet i januar.

Det ble dramatisk på slutten, da Swansea presset og Brentford traff tverrleggeren på en kontring. Det var rett og slett en fantastisk fotballkamp!

Den tidligere Liverpool-junioren Yan Dhanda kom inn for Swansea etter pause uten å sette sitt preg på kampen. Sergi Canos, med en fortid i Liverpool, kom inn for Brentford det siste kvarteret. 

Sannsynligvis er det et London-lag som rykker opp

Det ble en verdig avslutning for Brentford på sin gamle stadion Griffin Park. Dette var deres aller siste kamp på banen som ble bygget i 1904.

Fra neste sesong skal laget inn på Brentford Community Stadium, som tar 17.250 tilskuere. Kanskje blir det også Premier League-fotball der, for aller første gang i klubbens historie.

Den andre semifinalen ferdigspilles i morgen kveld. Fulham har et meget godt utgangspunkt, etter å ha slått Cardiff City 2-0 i Wales i den første kampen. Returen blir spilt torsdag kl. 20.45.

Playoff-finalen skal spilles på Wembley tirsdag kl. 20.45.

TIL FINALE: Brentford er klare for playoff-finalen.

TIL FINALE: Brentford er klare for playoff-finalen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]