Echo: Dette kan Liverpool tjene på Premier League-triumfen

Til tross for Korona-pandemien, kan summen bli høyere enn forrige sesong.

29. jul 2020 kl 20.39 Arild Skjæveland

Da Liverpool ble nummer to i Premier League forrige sesong dro Liverpool inn 152,42 millioner pund. Det var likevel nesten to millioner pund mer enn Manchester City, som vant ligatittelen. Grunnen til det var at Jürgen Klopp sine gutter ble vist på TV tre flere ganger enn Pep Guardiolas lag.

Premier League har så langt ikke offentliggjort summene for 2019/20-sesongen, men før Korona-viruset slo inn og satte en stopper for alt, var det ventet at summen ville bli vesentlig høyere.

Tomme tribuner og ingen billettsalg gjør at summene ikke blir så høye, men ligagullet kommer til å bli innbringende for Liverpool FC.

175 millioner pund

Liverpool Echo forventer at de helrøde vil kunne få 175 millioner pund etter å ha løftet Premier League-troféet. 

50 prosent deles likt mellom de 20 klubbene, og det samme gjør TV-inntekter fra utlandet og sentrale kommersielle inntekter.

25 prosent er basert på hvor mye klubbene sendes på TV i Storbritannia. I tillegg kommer utbetalinger for hvor lagene ender på tabellen.

Ifølge fotballfinansblogger Swiss Ramble vil premiepengene denne sesongen bli verdt 2,7 millioner pund per plass, heller enn 3,2 millioner pund slik som tidligere på grunn av Korona-viruset.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]