Før Premier League-møtet på fredagMinst ni klubber vil ha sesongen ferdigspilt 30. juni, selv om det betyr færre kamper

Vil ha en løsning der Champions League-plassene og nedrykk blir avgjort.

15. apr 2020 kl 18.33 Arild Skjæveland

På fredag er det nytt møte mellom de 20 Premier League-klubbene, og da vil de forsøke å legge en plan for resten av sesongen.

Ifølge John Cross i The Mirror er det nå en utvikling. Minst ni klubber ønsker at sesongen skal avsluttes før 30. juni, heller enn at den skal bli dratt ut i juli, august og potensielt september. 

Ifølge Mirror-journalisten har klubbene hatt samtaler seg i mellom, og vil presentere forslaget på Premier League-møtet på fredag.

Vil avslutte tidligere - men ikke stryke sesongen

De klubbene det gjelder ønsker heller en forkortet versjon av årets sesong, dersom det ikke er mulig å skvise inn de ni siste serierundene før 30. juni. Det er fire klubber som har ti kamper igjen. 

Grunnen til at de ønsker en tidligere avslutning, er at de ikke vil risikere «stor usikkerhet og ytterligere kaos med å la sesongen dra ut utover sommeren».

Forslaget er å finne en løsning på problemet, for alternativet med å stryke sesongen er uaktuelt. Det vil bety at Liverpool, med all sannsynlighet, kommer til å vinne Premier League - mens det som må avgjøres er Champions League-plassene og hvilke lag som rykker ned.

En av grunnene til akkurat denne datoen, er at det er da spillerkontrakter går ut - i tillegg til sponsoravtaler som går til denne datoen, ifølge Cross. Klubbene tror at de med en slik løsning vil kunne komme til enighet med Sky Sports og BT Sport om en avtale, som gjør at det blir TV-sendt flere kamper neste sesong, uten at klubbene må tilbakebetale store summer i TV-penger for årets sesong.

For å få gjennomslag, må de ni klubbene ha med seg minst fem klubber til. Det må stemmes over - og for å få forslaget gjennom må 14 av 20 stemme for. 

Ny oppdatering fra myndighetene dagen før

Torsdag skal myndighetene komme med en ny oppdatering på vedtakene. Storbritannia har siden 23. mars vært «stengt» i tre uker.

Med nye retningslinjer fra myndighetene, vet klubbene mer hva de kan forholde seg til når de møtes på fredag. Det skal være en plan for oppstart igjen i juni, men det er fortsatt veldig uklart om dette lar seg gjøre.

Dersom Storbritannia velger å lette på reglene, kan det åpne for at Premier League-klubbene igjen kan starte med fellestreninger og forberede seg mot en mulig gjenoppstart av ligaen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]