Klubbene i Premier League og Championship vurderer «fredsavtale» for å unngå at noen utnytter situasjonen

Klubbene har diskutert en løsning.

15. apr 2020 kl 17.13 Arild Skjæveland

Fortsatt er klubber og spillere i forhandlinger om lønnskutt og utsettelser av utbetaling. Noen få Premier League-klubber har kommet frem til en løsning, men en felles løsning ser ikke ut til å være mulig å få til.

Dersom fotballen ikke kommer i gang igjen på en stund, og klubbene må ta ytterligere grep, kan det ende opp med at spillere vil bli frustrerte. Ifølge Daily Mail er det en problemstilling som nå diskuteres blant Premier League- og Championship-klubbene. 

En mulig løsning på det er en «fredsavtale» - der klubbene på de to øverste nivåene i England ikke skal utnytte situasjonen konkurrerende klubber er i.

Vil gi spillerne lite makt

En slik «fredsavtale» vil hindre at klubber utnytter at en spiller er misfornøyd hos en konkurrent, og stikker av med den spilleren etter krisen vi er inne i. Ifølge tabloidavisen vil et slikt tiltak kunne hindre spillere fra å true med overgang til andre klubber i landet for å sørge for at de får det som de vil.

– Vi kan ende opp med en situasjon der klubber bryter kontrakter, og spillerne kan si «jeg går et annet sted dersom du ikke betaler meg». For å stoppe det, har det allerede vært samtaler om en avtale der klubbene sier at de ikke skal utnytte krisen for å ta spillere fra andre klubber, sier en ikke-navngitt leder i en Championship-klubb.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]