Premier League tar ingen snarveier mot fullføring av sesongen

Det er fremdeles flere uker til det kan bli aktuelt for spillerne å trene som normalt.

14. apr 2020 kl 12.30 Kenneth Baraas

Premier League har ingen planer om å be om særbehandling, og ledelsen i ligaen skal ikke spørre om noen form for tillatelse fra regjeringen om at spillere kan komme tilbake til normal trening, ifølge The Times

Det er stor sannsynlighet for at britenes «lockdown» vil fortsette utover i neste måned, men Premier League skal ikke foreta seg noe - selv om det betyr at spillerne ikke får trent ordentlig på flere uker. 

Mye avhenger av testing

Lagene i Bundesliga har allerede startet å trene på treningsfeltene i små grupper, og det siktes inn på fotballkamper i mai, mens det i Italia er planer om å starte testingen av fotballspillere i løpet av de neste ukene. 

I England er det dog ikke nok tester, selv for NHS-arbeidere (National Health Service), noe som er hovedgrunnen til at Premier League ikke skal gjøre noe forsøk på å «snike» i køen. 

The English Football League har allerede bedt klubbene om å utsette all felles trening til minimum 16. mai, ifølge kilder ESPN har vært i kontakt, og mye tyder også på at de samme retningslinjene gjelder for Premier League.

Det kreves minst tre uker med opptrening før Premier League-spillerne kan spille kamper med konkurransepreg, noe som betyr at en retur til fotballen tidligst vil komme i starten av juni. 

Fredag avholdes det et nytt møte mellom Premier League og klubbene for å diskutere aktuelle løsninger fremover. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]