Sportsmail:Premier League legger ned «forbud» mot spørsmål om resten av sesongen

TV-selskapene må være forsiktige med hvilke spørsmål som stilles til spillere og managere.

13. apr 2020 kl 13.53 Kenneth Baraas

TV-selskapene Sky og BT har hovedandelen av rettighetene til å kringkaste Premier League, og har betalt henholdsvis 1,19 milliarder og 325 millioner pund for å kunne vise engelsk fotball. Enorme summer som er med å føre til usikkerhet for klubbene, som frykter at store deler må betales tilbake om sesongen ikke fullføres. 

Som første ledd i å blidgjøre TV-selskapene, har både Sky og BT fått avtaler om å få tilgang på spillere og managere. Hver Premier League-manager, Jürgen Klopp inkludert, må stille opp på et intervju hver fjerde uke, mens en spiller fra hver klubb må stilles til disposisjon annenhver uke. 

Retningslinjer fra Premier League

Dog skal Premier League ha sendt ut strenge advarsler om hvilke temaer spørsmålene kan inneholde, skriver Sportsmail

I en e-post sendt til Sky Sports-ansatte, sett av tabloidavisen, understrekes retningslinjene som TV-selskapet må overholde. 

«Premier League vil tilbakekalle rettighetene hvis retningslinjene ikke overholdes», skal det stå skrevet i e-posten. 

«Det har blitt enighet om intervjuene på bakgrunn av TV-avtalene. Tilgangen (til spillere og managere) er ment for å være morsom og avslappet.» 

Retningslinjene skal gå ut på at det ikke er tillatt å stille spørsmål rundt når sesongen vil gjenopptas eller hvilke løsninger som Premier League kommer fram til. 

Klubbene skal være lunkne til å stille opp på intervjuer i utgangspunktet, med tanke på situasjonen som råder, men frykten for å betale tilbake de enorme summene fra TV-avtalen gjør at klubbene velger å takke ja.

Dermed kan det forventes intervjuer med både Liverpool-manageren og -spillere i tiden som kommer, dog uten spørsmål om Premier Leagues planer for resten av sesongen.  

Har du innspill til journalisten?
[email protected]