Daily Mail:Det kan bli bare to ukers pause mellom sesongene

Premier League-klubbene er blitt informert om at ferien kan bli rekordkort i år.

7. apr 2020 kl 10.27 Einar Kvande

Resten av inneværende sesong er satt på vent på ubestemt tid på grunn av koronapandemien, og dette vil trolig også påvirke starten av neste sesong.

Daily Mail melder i dag at Premier League-klubbene kan få bare to ukers pause mellom de to sesongene. Dette skal klubbene ha fått beskjed om på fredagens videokonferanse.

Målet er fortsatt å fullføre årets sesong. Noen lag har 10 kamper igjen å spille, mens de fleste har ni kamper igjen å spille. I tillegg gjenstår det både cupkamper og europacupkamper.

Det vil ennå gå en tid før klubbene vil være tilbake i full trening. For tiden trener spillerne hjemme.

FIFA har forlenget sesongen på ubestemt tid, noe som gir Premier League mulighet til å avslutte inneværende sesong i sommer. 

Ligastarten er terminfestet til 8. august

Ligastart 2020/2021 er terminfestet til 8. august, men sesongpremieren kan fort bli flyttet til en senere dato. 

Siden spillerne vil være i kampform dersom inneværende sesong er blitt avsluttet like før oppstart av den nye sesongen, trenger man i teorien ingen preseason-trening. En preseason-oppkjøring varer normalt i fem uker.

Spillere og medisinsk stab har imidlertid uttrykt bekymring for at spillerne lettere kan få muskelskader dersom de gjenstående kampene skal spilles i løpet av en kort periode i sommer, og bare to ukers pause mellom sesongene vil nok bare øke disse bekymringene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]