Nå skal spillerne vurdere lønnskuttSpillerne ble fortalt at klubbene kan tape 1,137 milliarder pund på krisen

Premier League prøver å overtale spillerne til lønnskutt på 30 prosent.

4. apr 2020 kl 18.11 Arild Skjæveland

I dag var det møte mellom Premier League-klubbene og alle kapteinene. På fredagens Premier League-møte ble klubbene enig om å forsøke få til en avtale med spillerne om et lønnskutt på 30 prosent. Det kommer etter at lange forhandlinger med spillerforeningen PFA om en felles løsning ikke har nådd frem.

På møtet skal spillerne ha blitt fortalt at klubbene kan komme til å tape £1,137 milliarder (!) på Koronavirus-krisen. Disse tapte inntektene kommer fra sponsorer og TV-inntekter. Det rapporterer Sam Wallace i The Telegraph

Premier League viste spillerne en presentasjon med de potensielle tapene. Summen fra Sky Sports og BT Sport alene er på 762 millioner pund dersom sesongen ikke blir ferdigspilt.

I tapte billettinntekter og salg i forbindelse med kampdag vil klubbene tape £200 millioner, i tillegg til ytterligere £175 millioner fra sponsoravtaler som må betales tilbake. Summen er langt høyere enn tidligere anslått.

Lønninger er halvparten av utgiftene

Spillerne ble fortalt at lønningene deres utgjør ca halvparten av alle klubbenes utgifter. Dersom de går med på et lønnskutt på 30 prosent, vil klubbene kunne spare 570 millioner pund. Det dekker halvparten av det klubbene potensielt kan tape dersom det går skikkelig ille, og sesongen ikke ferdigspilles.

En slik løsning vil gjøre at spillerne og klubbene sammen dekker tapene som kommer etter krisen.

Det ble gjentatt at Premier League ønsker sesongen gjenopptatt når det er forsvarlig at det kan spilles fotball igjen.

Spillerne skal vurdere det

Forslaget fra Premier League er at spillerne går ned 30 prosent i lønn, der 20 prosent av det blir tilbakebetalt dersom kampene spilles bak lukkede dører.

Den eneste måten spillerne vil kunne slippe lønnskutt, er dersom situasjonen tillater at kampene igjen spilles som normalt med publikum på tribunene - uten at det blir problemer med rettighetshaverne rundt TV-pengene.

Ifølge Wallace i Telegraph skal spillerne nå tenke over forslaget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]