Premier League sliter med å finne løsninger

Det har til og med blitt foreslått å spille kampene i Kina!

2. apr 2020 kl 22.21 Einar Kvande

Lederne i Premier League-klubbene begynner å gå tom for ideer hvordan de skal kunne redde inneværende sesong, skriver Adam Crafton og David Ornstein i The Athletic foran videokonferansen mellom de 20 klubbene fredag ettermiddag.

Majoriteten av klubbene ønsker fortsatt at sesongen skal fullføres, etter at de ble informert under forrige møtet at Premier League vil tape 762 millioner pund i TV-inntekter dersom sesongen ikke blir fullført.

En idé som er foreslått for å blidgjøre TV-selskapene er å la de få tilgang til å filme treningsøkter når fotballen starter opp igjen.

Forslag om Kina

Det skal også ha blitt foreslått å avslutte sesongen utenlands, og da fortrinnsvis i et land der man er i ferd med å få kontroll over korona-viruset. For eksempel synes man å være på riktig vei i Kina, der pandemien startet før nyttår. Tanken om å spille de gjenstående kampene i Kina kan bli diskutert under møtet i morgen, men flere klubber har sagt at de vil avfeie den ideen.

– Landet som stadig blir foreslått er Kina. Det gir ikke mening. Det er en sprø idé, som jeg tror vil bli raskt forkastet, siteres en anonym klubbleder av The Athletic.

– Dersom vi flytter Premier League-kampene til en annen verdensdel kommer vi til å bli slaktet. Noen beskyldte oss her om dagen for å leve i en boble, og jeg begynner å tro at de har rett!

– Dette er bare bortkastet tid og energi, sa en annen klubbleder om Kina-forslaget.

Det virker heller ikke som løsningen om å spille alle kampene et eller to steder i England er realistisk. Klubbene er også bekymret for turneringens integritet når lagene ikke får hjemme- og bortekamper resten av sesongen.

– Den eneste andre løsningen virker å være å spille bak lukkede dører så snart det er trygt, og da spille lørdag-onsdag-lørdag over en kort periode, siteres en annen klubbleder.

– Mange klubber frykter at neste sesong skal bli skadelidende av dette også, dersom vi venter for lenge med å bestemme oss hva vi gjør med denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]