Virgil forteller om livet i hjemmetTre harde økter i uken og kontakt via Zoom og WhatsApp

Liverpool-spillerne har holdt seg innendørs i snart tre uker.

2. apr 2020 kl 10.11 Arild Skjæveland

Det er snart tre uker siden Liverpool-spillerne ble sendt hjem fra Melwood. Siden det har de kun oppholdt seg i hjemmene sine, og har ikke møtt lagkamerater.

Virgil van Dijk har gjort et intervju med Liverpoolfc.com, der han forteller om den nye hverdagen.

– Det er litt surrealistisk. Du har aldri opplevd noe som dette før. Du ser sånt på TV og i filmer, men ting du ikke har opplevd selv. Realiteten er at dette bare er en veldig spesiell tid. Det viktigste er alles trygghet. Det er det viktigste akkurat nå, sier verdens beste midtstopper.

Han har fått langt mer tid med familien nå enn han vanligvis får.

– Vi er borte ganske mye, enten det er med reise eller på hotell før kamper. Vi er ikke hjemme så mye, og når vi er hjemme så er det vanligvis når barna har lagt seg og sånt. Det å kunne være hjemme 24 timer i døgnet med barna, alle sammen, er en tid en må sette pris på. Vi nyter det. Jeg koser meg, ungene koser seg, og alle setter pris på det. Det er fordelen med dette. Bare sette pris på det og ikke ta noe for gitt, sier han.

Et annet treningsregime

Uten å kunne bli pisket av Jürgen Klopp, Pep Lijnders, Peter Krawietz og Andreas Kornmayer hver dag, har spillerne nå en annen treningshverdag. Dette skulle egentlig ha vært en veldig intens del av sesongen.

– Det er helt annerledes. Kroppen føles annerledes, og det er det samme med måten å tenke på. Denne perioden, sammen med juleprogrammet, er den travleste og tøffeste perioden, også mentalt, i hele sesongen. Nå aner du ikke hva som skal skje.

– Du er hjemme og slapper av, og gjør andre ting. Du spiller andre spill istedenfor fotball. Det er en helt annerledes måte å tenke på først og fremst. Du er ikke i humør til å spille fotball. Det er klart at du savner det og ønsker å spille, men det er ikke mulig. Du må bare sitte klar og vente på øyeblikket til du kan spille igjen.

GJØR ANDRE TING: Virgil van Dijk er kjent som en stor fan av basketball. Mens han er hjemme får han tid til andre ting enn fotballen, forteller han.

GJØR ANDRE TING: Virgil van Dijk er kjent som en stor fan av basketball. Mens han er hjemme får han tid til andre ting enn fotballen, forteller han.

Spillerne har nå individuelle program, og fellestreninger via video.

– Vi prøver å komme inn i en rytme. Den fysiske avdelingen har prøvd å sette opp noen økter vi kan gjøre sammen gjennom videokonferanse, og det synes jeg er en god idé. Da holder vi sammen, og vi ser hverandre. Alle får sett hverandre igjen. Utenom det, så gjør du løpingen din og prøver å gjøre noe hver dag.

– Hver mandag, onsdag og fredag har vi en hardere økt for å gi kroppen det den trenger, for det kan forsvinne raskt dersom du ikke gjør noe på en stund. Du må være smart, og de riktige tingene for å holde kroppen på et visst nivå slik at du er klar når det starter igjen, sier han.

Kontakt gjennom apper

Spillerne holder daglig kontakten gjennom chattegrupper på WhatsApp. Zoom har blitt brukt for gruppesamtaler på video. Det var Zoom som ble brukt da LFCTV la ut en video av spillerne som gjorde seg klar for en yogaøkt.

– Det var moro. Det var en god økt, og vi må ha flere av dem. Jeg trenger mer yoga uansett, så det vil være til hjelp for meg! Det var fint å se hverandre igjen. Vi hadde et kort møte med manageren også, der vi hørte på ham og hørte hva han hadde å si. Slike ting hjelper, for alle er usikre for øyeblikket. Ingen vet akkurat hva som skal skje, men de øktene hjelper definitivt, så det vil de fortsette med.

Virgil blir sett på som en av lederne i garderoben, og holder kontakten med flere av medspillerne.

– Slike ting kommer naturlig, men jeg snakker med enkelte slik jeg gjør gjennom hele sesongen uansett. Det er alltid sånn, og det er det samme med spillerne på landslaget. Jeg prøver å holde kontakten med dem, for vi er alle i den samme situasjonen. Jeg prøver å ta kontakt med alle og se hvordan det står til.

– Det er faktisk ganske livlig i gruppechatten. Alle deltar skikkelig, og det sier mye om vårt lag. Alle tar del, og ingen er redd for å si noe eller prøve å være morsom. Alle bidrar med sitt, og det er fint å se at alle deltar.

FORRIGE KAMP: Det er nå over tre uker siden sist Liverpool var i aksjon.

FORRIGE KAMP: Det er nå over tre uker siden sist Liverpool var i aksjon.

Vanskelig situasjon

For Virgil er det usikkerheten som er det vanskeligste.

– Det ukjente er det vanskelige, for alle ønsker å ha noe å se frem mot. Du ønsker å vite hvor lang tid det tar. Men denne gang må vi bare være tålmodige, gjøre det riktige og bli hjemme.

– Bli hjemme med familien og sette pris på øyeblikkene med familiene. Nyte at en kan være sammen, og gjøre det meste utav det. Vi vil alle komme gjennom dette dersom vi gjør de riktige tingene. Jeg vil ikke si en skal ta det positive ut av dette, for det er så mye negativt - det er mange som dør, og det er forferdelig. Det er likevel noe en kan ta med seg fra det.

– Vær fornuftig, gjør det rette, og bli hjemme. Tenk på hverandre, for du hjelper ikke bare deg selv dersom du blir hjemme - du hjelper også andre, og det er det viktigste. Bare følg reglene, følg restriksjonene som har blitt satt av myndighetene i hvert land i verden. Det er den eneste måten vi kommer gjennom dette - og det vil vi gjøre. Det er jeg ikke i tvil om.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]