Når fotballen begynner å rulle igjen er det ikke lenge før Liverpool må ut med mer penger for Van Dijk

Korona-pandemien gjør at totale utbetalinger i størrelsesorden 22,1 millioner pund blir utsatt.

21. mar 2020 kl 14.00 Einar Kvande

Virgil van Dijk ble tidenes dyreste forsvarsspiller da han kom til Liverpool fra Southampton for 70 millioner pund i januar 2018.

Det ble den gangen oppgitt at overgangssummen kan stige med ytterligere fem millioner pund. Football Insider hevder at en utbetaling på fire av disse fem millionene ikke er så langt unna, men korona-pandemien fører til at det vil gå lenger tid før dette kravet, og også andre utbetalinger som Liverpool har i forbindelse med gjennomførte overganger, forfaller.

Ifølge Football Insider må Liverpool i henhold til klubbens regnskaper potensielt betale hele 22,1 millioner pund for overganger som allerede er gjennomført. Dette gjelder overganger hvor klubbene er blitt enige om ulike klausuler som kan øke overgangsbeløpet.

Mangler 37 kamper

Nettstedet hevder at nesten en femtedel av denne summen forfaller når Virgil van Dijk spiller sin kamp nummer 150 for Liverpool. Da vil nemlig Anfield-klubben måtte punge ut med fire millioner pund til Southampton.

Nederlenderen står så langt bokført med 113 kamper for Liverpool. Dersom inneværende sesong blir fullført, og midtstopperen spiller alle de ni gjenværende kampene, vil han mangle 28 kamper på at de røde må punge ut dette beløpet. Dermed kan klubben måtte ut med denne summen allerede neste sesong, når den måtte komme igang etter korona-pandemien.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]