Premier League vurderer seriøst å avslutte sesongen bak lukkede dører

Det kan bli spill foran tomme tribuner allerede fra begynnelsen av mai.

20. mar 2020 kl 14.16 Einar Kvande

The Indpendent skriver i dag at Premier League undersøker muligheten for å spille kamper bak lukkede dører, nå som viruset Covid-19 sprer seg i England. Dette for å få fullført sesongen. Det er håp om at dette kan skje allerede fra begynnelsen av mai, når den foreløpige utsettelsen av ligasesongen løper ut.

Premier League har tidligere erkjent at det ikke er ideelt å spille uten fans tilstede på tribunene, og det kan også komme en rekke klager fra spillere og stab som føler at deres helse står på spill. Men det hevdes at stemningen har snudd de siste dagene.

The Indpendent tror de finansielle ringvirkningene er hovedårsaken til dette. Premier League-klubbene må betale tilbake 762 millioner pund til TV-selskapene om sesongen ikke blir fullført, i henhold til kontrakten med Sky og BT. Det fryktes også at Premier League-klubber vil gå konkurs dersom dette skjer, på grunn av de høye lønningene som spillerne er på. Man tror også at det at fotballen ruller igjen kan føre noe godt med seg i denne krisen.

Et steg i riktig retning

Alle ønsker selvsagt at det skal være fans tilstede på kampene, men bare det å ha fotball på TV-skjermen kan være et steg tilbake i retning normalen, noe som vil bli satt større pris på enn noen gang.

Problemet er at det ikke finnes noen gode nødplaner dersom en spiller eller noen i staben hos en klubb får viruset. Det vil resultere i at hele den aktuelle troppen får 14 dagers karantene. 

The Independent har kilder som ikke tror det er realistisk å spille fotball igjen før tidligst i juni.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]