Supporterklubbens formann:– Jeg føler meg ganske trygg på at vi får ligamesterskapet vi har ventet på i 30 år

Pål Christian Møller sier han er optimistisk av natur, og føler seg rimelig sikker på at sesongen 2019/20 blir fullført på en eller annen måte.

20. mar 2020 kl 12.06 Einar Kvande

Supporterklubbens formann, Pål Christian Møller, har med spenning fulgt utviklingen av koronaviruset, og ringvirkningene som pandemien vil få for engelsk fotball, Premier League og vårt kjære Liverpool.

I går bestemte det engelske fotballforbundet at sesongen 2019/20 skal fullføres, og da føler Møller seg trygg på at det blir slik, selv om han har liten tro på at fotballen vil begynne å rulle igjen i Premier League allerede første helgen i mai.

– Dersom man annullerer sesongen vil det føre til alt for mange problemer. Hva gjør man da med europacupene, og hvem som skal delta der neste sesong? Hva gjør man med nedrykk og opprykk? Det er svært mye som tilsier at sesongen må fullføres. For meg er det bare et spørsmål om når det vil skje, sier Møller til Liverpool.no.

Utelukker ikke sommerkamper

Selv utelukker han ikke at vi vil måtte vente helt til august før kampene blir spilt ferdig.

– Kanskje blir det ikke behov for treningskamper for Premier League-klubbene i sommer? Kanskje må de gjennom en intensiv periode med ligakamper isteden, undres han.

– Det er fortsatt ganske langt frem til august, og mye kan skje innen den tid. Jeg er optimistisk med tanke på at sesongen blir fullført, legger han til.

OPTIMIST: Pål Christian Møller føler seg trygg på at Liverpool med tiden kan titulere seg som ligamestere 2019/20.

OPTIMIST: Pål Christian Møller føler seg trygg på at Liverpool med tiden kan titulere seg som ligamestere 2019/20.

Men selv om Møller tror at sesongen blir ferdigspilt, mener han det er helt i det blå når det vil skje. 

– Jeg er ikke særlig optimistisk med tanke på at Premier League kommer igang igjen med publikum på tribunene allerede i begynnelsen av mai. Det tviler jeg sterkt på.

Spår reiserestriksjoner i lang tid fremover

Møller føler også med alle de av supporterklubbens medlemmer som hadde planlagt tur til Liverpool denne våren, for å følge den spennende sesonginnspurten på nært hold.

– Liverpool har jo mange tilreisende på sine kamper, og vi vil nok måtte regne med reiserestriksjoner i lang tid fremover. Jeg tror ikke myndighetene vil oppheve reiserestriksjoner og karantenebestemmelser før de er helt sikre på at de har kontroll over viruset.

– Fotballen samler veldig mange mennesker over hele Europa, både på tribunene og på puber. Det er åpenbart at myndighetene ikke vil tillate noe slikt på en god stund. Spørsmålet er om de første kampene blir spilt for tomme tribuner eller ei. Personlig håper jeg at man bestemmer seg for å vente helt til publikum også får komme tilbake.

– Vi har det samme problemet over hele Europa, og derfor tror jeg at de internasjonale fotballmyndighetene tar hensyn til det, og ønsker at sesongen blir spilt ferdig i alle land. Alt annet vil være helt meningsløst. Da får man heller spille ferdig sesongen på svært kort tid, for eksempel tre uker med tre kamper i uken. Det er mye bedre enn å kansellere alt.

Selv driver Møller sitt eget reiseselskap, TravelMaker, og innrømmer at det er tøffe tider i bransjen. 

– Det er ikke særlig morsomt når livsverket ditt er truet, og du må permittere folk. Det er vanskelig å si noe om når samfunnet vil være tilbake til normalen. Men jeg føler meg trygg på at tiltakene som er satt i verk vil virke på sikt, bare folk holder seg hjemme, slik at smitten ikke får spre seg ytterligere. Vi ser nå positive tall fra Kina, så det er tross alt lys i enden av tunnelen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]