– Jürgen Klopp har gjort meg til en mer komplett spiller

Georginio Wijnaldum er meget godt fornøyd med egen utvikling etter at han kom til Liverpool fra Newcastle.

20. mar 2020 kl 10.35 Einar Kvande

Nederlenderen betrakter nå seg selv som en allround-spiller etter å ha blitt omskolert til en mer dypere midtbaneposisjon i Liverpool.

Wijnaldum kom til Merseyside i 2016, da han fullførte en overgang til 23 millioner pund fra Newcastle. Siden den gang har han spilt 177 kamper for Liverpool, og har bidratt med 22 scoringer på disse matchene.

– Utviklingen min etter at jeg kom til Liverpool har vært god. Jeg er blitt en allround-spiller. Jeg var vant til å spille i en veldig offensiv rolle, og spilte bare i angrep. Men under VM i 2014 fikk jeg en mer kontrollerende rolle på midtbanen, og det gikk bra. Men etter det spilte jeg ikke i den rollen igjen, verken i PSV eller Newcastle, siteres Wijnaldum av Goal.com.

– Da jeg snakket med Klopp, ønsket han å benytte meg i en mer defensiv rolle, hvor jeg måtte være en all-rounder. Det er ikke alltid like enkelt, da jeg har vært vant med å angripe, men det har utvilsomt hjulpet utviklingen min. Jeg er en mer komplett spiller nå enn da jeg kom hit.

– Spillerne elsker ham

– Manageren har betydd mye for meg. Han har brakt denne klubben tilbake dit den pleide å være, gjennom å bringe sin visjon til klubben. Jeg må si at hans visjon passer denne klubben godt, skryter Gini av Klopp.

– Spillerne elsker ham, selvsagt, for han bryr seg om spillerne og er en god trener. En trener som forbedrer spillerne sine. Han er en flott person å jobbe sammen med.

Wijnaldum avslører at spillerne har mange personlige samtaler med manageren.

– Han er blitt en veldig viktig person for meg. Han vet mange ting om meg som andre trenere ikke gjør. Vi har et veldig godt forhold, både på det profesjonelle og det personlige plan. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]