– Han vil få en kontrakt

Velinformerte David Maddock analyserer kontraktssituasjonen til Gini Wijnaldum.

28. jan 2020 kl 23.50 Kenneth Baraas

Wijnaldum sin kontrakt går ut sommeren 2021. Han har ikke kommet til enighet om en kontraktforlengelse, og fikk spørsmål om situasjonen i et intervju med Sky Sports.

– Jeg fokuserer bare på at denne sesongen skal ende godt, og det er det eneste jeg tenker på, sa Wijnaldum.

– Hva jeg kunne tenkt meg? Det er vanskelig å si. Det avhenger av hva klubben ønsker, og hvordan situasjonen er da. Vi får se.

Han fikk også spørsmål om det ville være tøft for ham å forlate Liverpool.

– Ja, det er som hjemme.

Sett lignende situasjoner tidligere

David Maddock, som arbeider som journalist i Daily Mirror og har god oversikt over hva som skjer i Liverpool, har besøkt The Redmen TV og snakker blant annet om situasjonen til Wijnaldum.

– Først og fremst tror jeg Liverpool ønsker å forlenge med Wijnaldum, bare for å ha det klart, men det kan handle om alderen. Når de (Liverpool) vurderer kontrakter, så gir de kontrakter basert på prestasjoner, men de ser også på salgspotensialet.

– Faktaen er at hvis du gir en ny kontrakt til en 30-åring (Wijnaldum er 29 år), så vil du ikke få noe for spilleren.

– Du må være sikker. Gir du spilleren en femårskontrakt så er han 35 år, og vil han holde samme nivå til han er 35?

– Jeg husker de ga en lang kontrakt til Jordan Henderson, og det ble masse spørsmål om at de ga ham en så lang kontrakt. De ga ham en femårskontrakt da han var 28, og noen folk lurte på hvorfor de ga ham en så lang kontrakt, men se nå, det er var en fantastisk avgjørelse. Han er der oppe med de beste Liverpool-kapteinene nå, sier Maddock videre.

– Henderson er kapteinen og kan senere ta en lederrolle slik som Milner har nå. Situasjonen til Wijnaldum er litt annerledes. Jeg tror det er snakk om lengden på kontrakten, ikke om pengene. De vil trolig ikke gi ham en femårskontrakt, mens for en 29-åring ønsker du at det som kan bli din siste kontrakt skal være så lang som mulig - spesielt med tanke på det nivået som han spiller på om dagen.

– Men de kommer alltid til en enighet med disse spillerne som er så viktige. James Milner er et eksempel. Men på grunn av alderen så utsetter klubben det litt. De kan ikke bare kaste penger rundt seg, Liverpool gjør bare ikke det. De er veldig forsiktige og fornuftige i slike situasjoner.

– De har vist at de gjør fornuftige valg, både kortsiktig og langsiktig. Men han vil få en kontrakt, sier Maddock med en betryggende og overbevisende stemme. 

Se hele episoden her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]