Gini med forklaringen på hvorfor Liverpool er så gode nå

Liverpool er i ferd med å levere tidenes sesong i Premier League, og Georginio Wijnaldum tror han har svaret på hvorfor de røde har vært så eksepsjonelt gode denne sesongen.

26. feb 2020 kl 08.45 Einar Kvande

– Går vi tilbake noen år, så gjorde vi feil. Men vi lærte av feilene vi gjorde, og jeg tror det er grunnen til at vi er så gode akkurat nå. Vi har et lag som har spilt sammen i flere år. I løpet av disse årene har vi lært mye, og der har du svaret på hvorfor vi er så gode akkurat nå, sier Wijnaldum i et intervju med Liverpoolfc.com.

Også i mandagens 3-2 seier over West Ham fant Liverpool en måte å vinne på, selv om de lå under 2-1 midtveis i annen omgang.

– Jeg må innrømme at vi måtte grave dypt for denne seieren, og det har vi også gjort for å nå dit vi er kommet nå, uttaler mannen som scoret kampens første mål mot The Hammers med et hodestøt etter et innlegg fra høyre fra Trent Alexander-Arnold.

Produktive sidebacker

Den unge scouseren hadde to målgivende pasninger i oppgjøret, og hans bidrag går ikke upåaktet hent av nederlenderen. Det samme gjelder Andy Robertsons bidrag fra den andre sideback-posisjonen.

– Det er et privilegium for alle oss andre å ha disse to på laget. Men hele laget bidrar til at vi spiller på denne måten. Laget er satt opp slik at de kan angripe, og at de kan angripe med frihet. Det er noen som sikrer for dem når de mister ballen.

– Vi er heldige som har disse to sidebackene, og de er heldige som har oss

– Det handler ikke bare om spissene, bare om midtbanespillerne, eller bare om forsvarsspillerne eller målvakten. Det er som lag vi gjør det ganske bra, og vi forsøker å hjelpe hverandre slik at alle kan utnytte sine kvaliteter. Det er hva vi gjør.

– Vi er heldige som har disse to sidebackene, og de er heldige som har oss, konkluderer han.

Watford er neste oppgave

Elleve serierunder gjenstår i Premier League, og Liverpool trenger fire seiere til for å bli ligamestere. De har 22 poengs forsprang til Manchester City. Nå er Watford på Vicarage Road neste oppgave, lørdag kveld.

– Vi ønsker å fortsette denne seiersrekken nå. Vi vet hva vi kan utrette, og vi ønsker ikke å la det bli med dette. Vi ønsker å fortsette akkurat som vi har gjort, og holde dette gående. 

– Vi jobber veldig hardt for dette, og forhåpentligvis kan seiersrekken strekke seg helt ut sesongen, sier en håpefull Wijnaldum.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]