Wijnaldum ønsker å avslutte karrieren i hjemlandet

Gini Wijnaldum skal ha gjort seg opp en tanke om hvordan han ønsker å avslutte karrieren.

25. feb 2020 kl 20.03 Jens Hapnes Rege

Gini Wijnaldum spilte nok en bunnsolid kamp mandag kveld mot West Ham, og ble belønnet med bestemannsprisen på vår spillerbørs

Han har hatt en flott karriere i Liverpool, hvor høydepunktet var det utrolige innhoppet mot Barcelona og det påfølgende Champions League-trofeet. Han er en viktig del av de rødkleddes spillergruppe, og er et medlem av «kapteinsgruppa» bak Henderson, Milner og Van Dijk. 

Nederlenderen, som runder 30 år i november, har begynt å tenke på hvor han ønsker å avslutte karrieren. 

Vil avslutte i Nederland

– Jeg kan se meg selv spille for Feyenoord, PSV eller Sparta (Rotterdam) igjen. Noen ganger ser jeg på Sparta (hans første ungdomsklubb), og tenker at det hadde vært flott å tilbringe mine siste profesjonelle år der. 

– Jeg spilte for tre klubber i Nederland, og har et godt forhold til alle tre fortsatt, men jeg måtte ha valgt en, sa han ifølge Goal om avslutningen på karrieren.

RETUR TIL NEDERLAND? Gini er ikke fremmed for en retur til hjemlandet i fremtiden.

RETUR TIL NEDERLAND? Gini er ikke fremmed for en retur til hjemlandet i fremtiden.

– Men jeg kan ikke love noen ting. Jeg lærer fra andre spillere også - Van Nistelrooy lovet å komme tilbake, men endret tankegangen etter hvert. 

Ønsker lang karriere

Gini Wijnaldum er en av Liverpools mest dedikerte og hardtarbeidende spillere, og hans atletiske spillestil har imponert i mange av Liverpools største og viktigste kamper. 

Av akademidirektør Alex Inlethorpe nevnes han i samme åndedrett som veteranen James Milner når det kommer til dedikasjon og målrettet arbeid på treningsfeltet. Nederlenderen selv ønsker å få så mye som mulig ut av karrieren. 

– Det jeg opplever nå er unikt. Man ønsker å spille på det høyeste nivået og vinne trofeer så lenge som mulig, som Clarence Seedorf. 

– Det er drømmen min å spille så lenge som mulig, som Zlatan eller Cristiano Ronaldo. Jeg ønsker å spille på det høyeste nivået til jeg er 38 år gammel. 

«Gini» har bare en sesong igjen av kontrakten med Liverpool til sommeren, og det blir spennende å om han velger å fortsette på Anfield, eller søker lykken andre steder etter kontraktens slutt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]