– Klopp lar Wijnaldum undersøke hvilke muligheter han har

Liverpool og Klopp håper at nederlenderen innser at Anfield er det beste alternativet.

30. jan 2020 kl 13.42 Arild Skjæveland

En etter en har Liverpools førstelagsspillere skrevet under på nye kontrakter. Unntaket er Gini Wijnaldum, som har en avtale som går ut sommeren 2021.

Spilleren selv ville ikke si for mye da han ble spurt om situasjonen av Sky Sports tidligere denne uken.

Simon Hughes er en av journalistene som følger Liverpool tettest, og har god greie på hva som foregår på Melwood. Han mener at klubben er avslappet til situasjonen, og dialogen med Wijnaldums agent Humphrey Nijman - først og fremst på grunn av det tette forholdet mellom spilleren og Jürgen Klopp.

Klopp lar spillerne sjekke selv

Mens Michael Edwards og Nijman diskuterer det formelle, fortsetter samtalene mellom Jürgen og sin trofaste midtbanespiller.

«Klopp mener det er greit at klubbens fjerdevalg som kaptein undersøker mulighetene sine gjennom sine representanter, fordi det er slik han alltid har håndtert slike situasjoner. Han tror at det kan hjelpe en spiller med å forstå hva han allerede har», skriver Hughes i The Athletic.  

«Klopp sin hånd har aldri vært sterkere i noen av klubbene han har vært i tidligere, og han vet at Wijnaldum ser dette. En spiller som er observant nok til å se konsekvensene til de som har vært før ham, som Emre Can i januar 2018, og hvor det ledet ham. Borussia Dortmund var ikke nødvendigvis der han ønsket å være i januar 2020», skriver Hughes videre. Juventus og Dortmund er i ferd med å bli enig om en avtale for den tidligere Liverpool-spilleren.

BETRODD: Gini Wijnaldum er spilleren som får instrukser i Klopps tekniske område.

BETRODD: Gini Wijnaldum er spilleren som får instrukser i Klopps tekniske område.

Av de mest betrodde

Wijnaldum har startet i 23 av Liverpools 24 ligakamper denne sesongen, og er en av Klopps mest betrodde spillere. Han er også den som er ute hos manageren for å hente instrukser underveis i kampene, skriver Hughes.

«Regelmessig underveis i den komfortable seieren over West Ham i London Stadium, var Wijnaldum i Klopp sitt tekniske område for å motta kommandoer fra en manager som helt klart stoler på ham». 

Wijnaldum har overtatt rollen til Lucas Leiva som spilleren som kan ta imot og forstå instruksjoner raskt, og dele dem videre klart og tydelig. Vanligvis er dette kapteinens jobb, men i Liverpool har Gini spilt i samtlige posisjoner, og har erfaringen til å spre beskjeder raskt, ifølge Hughes.

Det har blitt rapportert tidligere at nederlenderen kan være en spiller som forlater Liverpool denne sommeren, men det virker som at det er noe klubben vil jobbe hardt med å forhindre, for på Anfield er han ønsket.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]