Liverpool kan vinne ligaen på Goodison Park

Vi må tilbake til 2014 for å finne forrige gang Liverpool tok færre enn 12 poeng på 11 kamper. Gjør de rødkledde det bedre enn det er de ligamestre.

25. feb 2020 kl 17.30 Jens Hapnes Rege

Etter en ny seier mot West Ham øker sannsynligheten ytterligere, dersom det er mulig, for at Liverpool endelig skal ta ligatittelen.

Frilansjournalisten Andrew Beasley har jevnlig oppdatert hans følgere på Twitter om hvor nære Liverpool er tittelen. Etter mandagens kamp ser oversikten lys ut.

12 poeng holder

Etter seieren mot West Ham trenger Liverpool bare å plukke 12 poeng fra de resterende 11 kampene for å vinne Premier League.

Fra de forrige 11 kampene har Liverpool plukket alle de 33 tilgjengelige poengene, og forrige gang de tok færre enn 12 poeng på 11 kamper var på høsten i 2014, da Rodgers Liverpool slet med å komme over tapet av Luis Suarez. 

Det har bare skjedd 33 ganger i PL-historien at Liverpool har tatt færre enn 12 poeng på 11 kamper. 

«WE'RE GONNA WIN THE LEAGUE»: The Kop kan snart bytte bøyningsform i sangen som runger ut over Anfield.

«WE'RE GONNA WIN THE LEAGUE»: The Kop kan snart bytte bøyningsform i sangen som runger ut over Anfield.

Leicester City og Manchester City eneste utfordrere

Etter seieren er det faktisk bare Leicester og Manchester City som fortsatt har en teoretisk mulighet til å ta igjen de rødkledde på tabellen. Snart vil det ikke være noen lag igjen som kan stoppe dette seiersmaskineriet. 

Dersom Liverpool tar i gjennomsnitt to poeng per kamp fra de resterende kampene vil de ta over poengrekorden i Premier League (101 poeng). 

Liverpool kan spille uavgjort ti kamper og tape en, men fortsatt vinne ligaen, dersom uavgjortresultatet kommer mot Manchester City. 

Det er også mulig for Liverpool å vinne ligaen på Goodison Park, som hadde blitt et legendarisk øyeblikk i klubbens historie, men da må noen kriterier oppfylles. Liverpool må slå Watford og Bournemouth, samtidig som Man City gir fra seg tre poeng mot Man United (H) eller Burnley (B). 

Det er ingenting som tyder på at dette seiersmaskineriet kommer til å gi fra seg poeng i jakten på ligatittelen, og de er rute til å ta flere rekorder. Denne sesongen vil uansett bli husket evig. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]