Hva gjør Liverpool dersom en spiller blir utsatt for rasisme på banen?

Liverpool var blant klubbene som svarte raskest og best da en journalist spurte om problematikken.

20. feb 2020 kl 19.51 Jens Hapnes Rege

Rasisme er dessverre fortsatt et tema som må diskuteres i 2020. I det forrige tiåret var det flere mye omtalte situasjoner rundt problematikken, også i kamper der Liverpool var involvert.

Et banner med en stygg stereotypi, med Divock Origi som hovedmotiv, måtte fjernes før Liverpools bortekamp mot Genk. Det var en Liverpool-supporter som hadde hengt opp banneret, og han var ikke klar over stereotypien. 

I Liverpools kamp mot Manchester United i oktober fikk Trent Alexander-Arnold rasistiske tilrop. Eksemplene er, beklageligvis, flere. 

For noen dager siden fikk Portos Moussa Marega, som Liverpool har møtt flere ganger i Champions League, rasistiske tilrop fra tribunen. Han ble tydelig opprørt og ønsket å forlate banen, men ble hindret av medspillerne. Til deres forsvar har de senere uttalt at de ikke visste Maregas begrunnelse. 

Liverpools løsning

En journalist fra Vice spurte Premier League-klubbene hva deres løsning på en tilsvarende situasjon ville ha vært. Liverpool leder også an på den fronten. 

Ifølge saken, skal Liverpool ha vært de første til å svare, med det sterkeste svaret av alle klubbene: «Hvis en spiller går av, hadde alle gått av.»

Liverpools næreste rivaler Arsenal, Manchester United, Tottenham og Everton kommer også med gode løsninger. Manchester City har sannsynligvis mange andre ting å ta et standpunkt til, og har ikke svart på spørsmålet i skrivende stund, og det samme gjelder for Chelsea.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]