Gode nyheter om Origi

Klopp med oppdatering på belgieren og sin vurdering av kampen.

29. jan 2020 kl 23.55 Kenneth Baraas

Divock Origi fikk sjansen i Sadio Manés fravær og gjorde en god figur på London Stadium. David Moyes bestemte at laget hans skulle ligge lavt i starten av kampen, og det så ut til å bli en tålmodighetsprøve for de røde. 

Men Origi viste fram sine silkemyke ballberøringer inne i feltet og forsvant fra West Ham-stopperne som et sleipt såpestykke. Hjemmelagets forsvarere kunne ikke gjøre annet enn å bruke klørne og legge belgieren ned i bakken - straffe og 1-0 ved Mohamed Salah. 

Liverpools kulthelt gikk dog av banen før spilte 70 minutter, med det som så skremmende ut som en strekk. Jürgen Klopp kunne dog etter kampen berolige med at det mest sannsynlig dreide seg om en krampe, og at angriperen trolig er klar mot Southampton på lørdag.

– Når en spiller må byttes er det alltid en bekymring, spesielt når neste kamp er tre dager unna, sa Klopp. 

– Men han sa til meg at han kun hadde krampe. La oss håpe det er tilfellet og at han blir klar til lørdag. 

Fortjente poengene

Den tyske manageren var fornøyd etter kampen, men så også rom for forbedringer:

– Først og fremst er jeg veldig fornøyd med de tre poengene, og det var kun et lag som fortjente de - og det var oss.

– Men det er klart det er mye vi kunne gjort bedre. Jeg snakket ikke om det med guttene rett etter kampen, da ville jeg vært et dårlig menneske, men vi kunne brukt ballen bedre, hatt bedre pasninger, forsvart oss bedre. 

– Alisson gjorde mange gode redninger. Vi mistet ballen for mange ganger. Men hvem bryr seg nå? Vi fikk de tre poengene. 

– Vi hadde aldri rytmen vår helt på topp. Det var en lang periode de ikke engang hadde kontringer, og det krever mye av oss å holde så mye på ballen. 

– På de største sjansene de hadde, så hadde vi hatt målgivende. Vi mistet ballen i farlige posisjoner, og ikke minst Trents klarering i stolpen. 

– Jeg er glad for at vi er à jour med antall kamper. Alle forventet at vi skulle vinne den hengekampen, og nå har vi vunnet den.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]