– Noen ganger må vi være heldige

Alisson storspilte i Liverpool-buret, men fikk god hjelp av stolpen ved ett tilfelle.

29. jan 2020 kl 23.20 Kenneth Baraas

Alisson Becker har fått for vane å gå av banen med en smultring i lomma. I den andre omgangen på London Stadium måtte den brasilianske sisteskansen ut i aksjon ved flere anledninger, og holdt ballen ute fra eget nett etter en meget god kamp. 

Ved én anledning var Alisson sjanseløs, men marginene var på Liverpools side. 

– Noen ganger må vi være heldige. Jeg tror flaksen kommer sammen med det harde arbeidet, med hva vi gjøre på treningsfeltet hver dag, sier Alisson til TV 2 etter kampen, om situasjonen der Trent Alexander-Arnold klarerte ballen i egen stolpe. 

– Jeg er veldig glad for å hjelpe laget til de tre poengene, det var en veldig fin kveld for oss. 

– Jeg mener det er en stor luke, men vi ser ikke på tabellen. Noen ganger vet jeg at dere reportere vil spørre om det, men vi forsøker bare å holde fokuset der det bør være. 

– Vi vet at vi hele tiden kan gjøre ting bedre. Det er et godt tegn at vi vinner og tar tre poeng, men vi må bare fortsette å arbeide hardt. 

Ser rom for forbedringer

Alex Oxlade-Chamberlain satte spikeren i kista med sin 2-0-scoring, men mener at det finnes områder der den soleklare ligalederen kan forbedre seg. 

– Vi var skuffet over oss selv i den første omgangen. Vi visste at vi måtte heve oss i den andre omgangen. Og selv om vi ga bort ballen en del i den andre omgangen også, så vet vi at vi har gode spillere bak som kan håndtere det. De hjalp oss veldig, og Alisson gjorde flere gode redninger, sier Oxlade-Chamberlain. 

– Vi kontrollerte kampen etter den andre scoringen og det var en profesjonell kamp av oss. 

– I deler av spillet var vi ikke på vårt beste, så all ære til West Ham for det. Alt i alt en profesjonell forestilling, men det er alltid områder vi kan forbedre oss på. 

– Vi går inn i kampene med en tro på at vi skal vinne. Motstanden er tøff i denne ligaen, men vi har høy selvtillit. 

– Når du kommer til en klubb som dette må du tro på at laget kan vinne ligaen, men du kan ikke ta av underveis i sesongen. Vi må respektere alle lagene vi møter, så får vi se mot slutten av sesongen, avslutter Ox. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]