Alexander-Arnold: – Det var som å se Reina!

Høyrebacken hyller sine kollegaer i forsvar.

19. jan 2020 kl 23.31 Kenneth Baraas

Manchester United tok hensyn til Liverpools offensive trussel fra backplassene og stilte med fem spillere i forsvarsrekka. Det hjelper lite på dødball, og Trent Alexander-Arnold brukte vispen av en innleggsfot til å skape en kremscoring, der Virgil van Dijk var strøsselet på toppen av kaka og satte inn 1-0.

Liverpools høyreback innrømmer at Ole Gunnar Solskjærs taktikk fungerte til en viss grad, slik som på Old Trafford.

– Jeg tror de har en slags taktikk mot oss som de holder fast ved, spille med fem bak, og det fungerte trolig bra for dem på Old Trafford, sier Alexander-Arnold, ifølge Liverpoolfc.com.

– De gjorde det samme i dag, og det var vanskelige å skaffe rom til å angripe fordi det er alltid er noen som markerer deg. Men vi klarte likevel å skape sjanser, komme oss fremover og påvirke kampen, sier engelskmannen om seg selv og Andy Robertson. 

– Selvsagt, når du har to stoppere som vi har, så tillater det at vi kan gå oftere fremover i banen. Man vet at de vil dekke for deg.

TREFFSIKKER: Alexander-Arnold noterte seg for nok en målgivende pasning.

TREFFSIKKER: Alexander-Arnold noterte seg for nok en målgivende pasning.

Sammenligner Alisson med Reina 

Alexander-Arnold slo et godt hjørnespark, men høyrebacken hyller mannen som ekspederte ballen inn i nettet.

– Han er trolig en av de, om ikke den mest målfarlige stopperen i ligaen, som kommer seg inn i feltet og er i enden på slike situasjoner - det er bare fantastisk, sier 21-åringen om Van Dijk.

– Jeg mener han har vist over de siste 18 månedene at han er den beste midtstopperen i verden, og han viste det igjen i dag.

– Hans defensive arbeid går kanskje litt under radaren, fordi vi er så vant med å se det, men man kan ikke ta det for gitt. Han er alltid på rett sted, og antall klareringer han hadde i eget felt er veldig viktig for oss.

Andy Robertson var ute på sosiale medier og meldte at Alisson hadde meldt seg på i konkurransen om antall målgivende mellom han selv og Alexander-Arnold. Sistnevnte syntes det var flott å se feiringen til den brasilianske sisteskansen.

– At Ali fikk målgivende er utrolig. Det kan sammenlignes med målet vi scoret (mot United) for rundt ti år siden, og han løp og feiret akkurat som Pepe Reina gjorde. Det var en flott måte å avslutte kampen på.

Pepe Reina, som gjorde comeback i Premier League denne helgen for Aston Villa, hadde nøyaktig samme feiring i 2009. Resultatet? 2-0. Det blir ikke mye vakrere enn det fra Alisson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]