– Dette er like viktig for oss som det er for Flamengo

Selv om VM for klubblag har en langt høyere status i Sør-Amerika enn i Europa, er Alisson Becker klar på at en verdensmestertittel betyr minst like mye for Liverpool-spillerne som for Flamengo-spillerne.

20. des 2019 kl 15.37 Einar Kvande

Liverpool møter brasilianske Flamengo i finalen i VM for klubblag, og når dommeren blåser igang kampen på Khalifa International Stadium i Doha i morgen kveld er målet for de røde å ta hjem Liverpools første VM-tittel.

– Dette er en veldig viktig kamp for meg og laget mitt. Vi møter et berømt og stort lag i Flamengo. Vi spilte mot Monterrey i semifinalen, og de to lagene spiller samme type fotball. Klubbene er likevel ulike i stil. Meksikanerne spilte veldig tøft, mens vi ikke spilte opp mot vårt beste, slo Liverpools brasilianske keeper fast under dagens pressekonferanse i Qatar.

– I morgen kommer vi ikke til å spare på noe for å slå Flamengo. De er et berømt lag, som har spillere med masse internasjonal erfaring. De er vant til å spille i store kamper og å nå finaler. Jeg tror det blir en veldig interessant og spennende kamp, hvor jeg håper vi vinner tittelen. Jeg håper fansen nyter spenningen og kampen.

I GODT HUMØR:
I GODT HUMØR:  Alisson gleder seg til morgendagens finale mot Flamengo.

En viktig finale for brasilianere

– Dette er en viktig finale for brasilianere. Men det er uansett størst for de som spiller i finalen. Det er en del på utsiden som ikke setter pris på denne turneringen, fordi det bare er vinnerlag som deltar. Flamengo vant Copa Libertadores, mens vi vant Champions League. Monterrey vant CONCACAF-finalen, og de andre vant også store turneringer. Vi er her nå.

– Dette er stort og viktig for oss. Vi håper å skrive klubbhistorie ved å ta hjem VM-tittelen for første gang noensinne for Liverpool. Vi vil gjøre vårt beste.

– Vi legger merke til at Flamengos supportere er her allerede, og støtter sitt lag. I forrige kamp tror jeg de hadde mer enn 10 000 supportere her. Men dette er minst like stort for oss. Vi ønsker å vinne, og vi vil gjøre vårt beste ute på banen, avsluttet Alisson.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]