– Jeg prøvde å hjelpe han med posisjoneringen

Alisson Becker måtte i aksjon mer enn ventet i gårsdagens kamp. Da han møtte pressen etter kampen forklarte han problemene, og hvordan Liverpool forsøkte å løse det.

19. des 2019 kl 08.18 Jens Hapnes Rege

Alisson Becker måtte i aksjon flere ganger enn ventet, og var en av de viktigste bidragsyterne til at Liverpool tok seg til finalen i VM for klubblag.

Foran seg hadde han den nykomponerte forsvarsfireren bestående av Milner, Gomez, Henderson og Robertson, han påpeker at det ble en travel aften.

– Det var en travel natt, men det er jobben min og det jeg trener for. Jeg er bare glad for å hjelpe laget til finalen i denne viktige turneringen, sa han da han møtte liverpoolfc.com etter kampen.

Ny erfaring

Jordan Henderson måtte for første gang i sin karriere bekle en midtstopperrolle mot Monterrey onsdag kveld. Man kan nok ikke påstå at han ble kastet til ulvene, men det var ihvertfall noen illsinte meksikanske katter som prøvde å spille seg forbi 29-åringen.

NY ROLLE:
NY ROLLE:  Kapteinen fikk prøve seg som midtstopper mot Monterrey.

– Jeg prøvde å snakke med han hele tiden, og hjelpe han med bevegelsene og posisjonering. Det var en kollektiv god defensiv innsats, sa Alisson etter kampen.

– De fikk en del sjanser, men også i de sjansene hjalp forsvaret meg ved å være nær ballen, og sørge for at avslutterne ikke fikk for god tid.

Nå ser Alisson frem til å møte Flamengo i finalen, i det som blir hans tredje kamp mot den tidligere roklubben. I de forrige oppgjørene har han sluppet inn to mål, holdt buret rent en gang og både vunnet og tapt en kamp.

– Det blir en vanskelig kamp. De er et annerledes lag. De har mye kvalitet, og et godt forsvarsledd. Det blir en utfordring for oss, og for seerne forventer jeg en underholdende kamp.

– Begge lag er vinnere av viktige turneringer (Champions League og Copa Libertadores). Denne kampen er veldig viktig for søramerikanske lag, og vi får en vanskelig kamp, sa den brasilianske sisteskansen avslutningsvis.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]