– De fikk beskjed om å komme hjem som helter, mens vi fikk beskjed om å bli hjemme og spille ligacupen

Klubb-VM har vidt forskjellig status i Sør-Amerika og Europa.

20. des 2019 kl 14.36 Einar Kvande

Under dagens pressekonferanse satte Jürgen Klopp fokus på den enorme forskjellen statusen VM for klubblag har i Sør-Amerika kontra Europa. Liverpool-manageren kom med et dårlig skjult stikk til engelske fotballmyndigheter, som ikke virker spesielt opptatt av få en verdensmester i sine rekker.

Liverpool måtte som kjent spille semifinalen i VM for klubblag mindre enn 24 timer etter at klubben måtte gjennomføre sin kvartfinale i ligacupen, hvor man stilte med et rent U23-lag og tapte 5-0 for Aston Villa.

– Situasjonen er veldig forskjellig for Flamengo og oss. Flamengo ble sendt hit med en klar beskjed om å vinne turneringen og komme hjem som helter, mens vi fikk beskjed om å bli hjemme og spille i ligacupen. Det er en enorm forskjell, poengterte Klopp da han møtte pressen dagen før finalen på Khalifa International Stadium i Qatar.

– Vi får ikke forandret på det, men vi er her, og mitt lag ønsker å vinne turneringen, selv om vi vet det blir vanskelig fordi det andre laget er veldig godt.

VED BASSENGKANTEN:
VED BASSENGKANTEN:  Jürgen Klopp slapper av foran morgendagens finale.

Godt organiserte

Flamengo kvalifiserte seg for VM for klubblag ved å slå argentinske River Plate 2-1 i Copa Liberatores-finalen i Lima i november.

– Jeg vet hva jeg kan forvente fra Flamengo. De er veldig godt organisert, og Jorge Jesus har forandret spillestilen deres. Han har hentet inn forsvarsspillere, og har et veldig stabilt lag.

– Det er et lag hvor alle vet hva de skal gjøre. De kan spille direkte, de har hurtighet på topp, de utfordrer på vingene, de slår gode innlegg, de kan skjære innover, de kan skyte. Det er slik suksessfulle fotballlag opptrer, og de er ikke spesielt vant til å tape kamper.

– De har ikke tapt mange kampene siden Jesus kom inn. Han har gjort en utrolig jobb. Om det var valg nå kunne han trolig blitt president i Brasil, selv om han er fra Portugal!

– Men vi vet også en ting. Jeg har aldri møtt et brasiliansk lag tidligere, men Flamengo har heller ikke møtt et lag som Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]