Club Brugge - Manchester United 18:55Simon Mignolet skal forsøke å stoppe Manchester United

Den tidligere Liverpool-keeperen kan stikke kjepper i Solskjærs vaklende hjul.

20. feb 2020 kl 17.19 Jens Hapnes Rege

Vi må tilbake til 2015/16 for å finne forrige gang Liverpool spilte kamper i Europa på torsdager. Torsdag kveld skal Simon Mignolets Club Brugge bryne seg på Manchester United. 

Club Brugge ble plassert i en vanskelig gruppe i Champions League mot PSG, Real Madrid og Galatasaray. De plukket opp noen sterke resultater med Mignolet i buret, blant annet et sterkt 2-2-resultat på Bernabeu, og greide å ta seg videre til Europaligaen etter 3. plass i sin gruppe. 

Manchester United kvalifiserte seg ikke til denne sesongens Champions League, og har spilt på torsdagskvelder siden starten av sesongen. 

Nå skal de to lagene møtes i Europaligaens sluttspill.

Høytflyvende belgiere

– Det er ikke lett for en belgisk klubb å være i Europa på denne tiden, men vi kjemper fortsatt på tre fronter. Ting går bra for meg og jeg er glad her - livet er bra. Ting kunne ikke vært bedre, sa Mignolet i et intervju med The Athletic.

– Jeg vet hva alle tenkte (etter overgangen fra Liverpool): Simon har gjort en stor feil, han kommer til å angre, men slik er det ikke. Jeg kunne ha spilt 10-15 kamper denne sesongen, men så hadde jeg vært i den samme situasjonen som tidligere. Jeg ville være et sted jeg kunne være viktig for laget, både på og utenfor banen. 

Den belgiske sisteskansen har definitivt vært viktig for laget. Club Brugge flyr høyt i hjemlig liga, og leder med ni poeng foran Gent. De har bare sluppet inn 12 mål i divisjonen på sine 26 kamper, og Mignolet har holdt 15 rene bur i ligaen. 

VELKJENT MOTSTANDER: Mignolet har møtt Manchester United flere ganger.

VELKJENT MOTSTANDER: Mignolet har møtt Manchester United flere ganger.

31-åringen sier at han fortsatt er i kontakt med flere av hans tidligere kamerater i Liverpool, og at han spør de om tips vedrørende Fantasy Premier League.

Mignolet tror belgierne kan skape trøbbel for Manchester United.

– Vi har vært på tøffe steder og gjort det bra. Hvis vi kan få et godt resultat hjemme mot United, bør vi ha selvtillit for å gå videre. Jeg sier ikke at vi vil det, United er fortsatt en gigantisk klubb, men vi bør ha troen. 

– Med min fortid i Liverpool får jeg sikkert en kjølig velkomst fra deres fans, men det bekymrer meg ikke. Jeg ser frem til å spille i England igjen, sa keeperen om oppgjøret. 

Den belgiske målvakten har møtt Manchester United 14 ganger tidligere. Det har endt med tre seire, fire uavgjort og syv tap, med 14 baklengs og fem rene bur.

Kan Mignolet holde et nytt rent bur mot de røde djevlene? Kampen starter 18.55 og sendes på TV2 Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]