– Jeg visste at Liverpool ville kjempe om troféer igjen, men det de gjør denne sesongen utrolig

Simon Mignolet er imponert over tidlige lagkamerater, og forklarer hvorfor han dro.

14. feb 2020 kl 09.06 Arild Skjæveland

I sommer forlot Simon Mignolet Liverpool som regjerende Champions League-mester, og returnerte til hjemlandet.

Der ser han ut til å bli ligamester med Club Brugge, som har en luke på ni poeng ned til Gent etter 25 spilte serierunder. Han har kun sluppet inn 11 mål til nå denne sesongen. Neste uke skal han spille 16-delsfinale i Europa League mot Manchester United.

Han er imponert over det hans tidligere lagkamerater ser ut til å få til denne sesongen.

– Forrige sesong vant vi Champions League, og det å vinne det første troféet var veldig viktig for garderoben. Når du har sikret det, kan du bygge videre. Sulten blir enda større etter å vinne troféer, og du ønsker å få hendene på det neste, sier belgieren i et eksklusivt intervju med The Mirror

– Stabiliteten er der, og når du har så mye kvalitet i angrep med Sadio, Mo og Roberto, så er du veldig sterk. De er fortsatt et relativt ungt lag, og du kan også se hva reservene gjorde i FA cupen. De har basen for å bygge langsiktig, sier han.

– Det er utrolig

Mignolet er likevel overrasket over hvor bra det har sett ut denne sesongen.

– Jeg visste at Liverpool ville kjempe om troféer igjen, men det de har gjort denne sesongen er utrolig, og jeg håper at de kan vinne ligaen så raskt som mulig, sier 31-åringen.

Han forklarer hvorfor han likevel måtte forlate Liverpool i sommer.

– Jeg satt på benken i halvannet år. Når du er 31, er du på toppen av karrieren som målvakt, så du ønsker å spille fast. Dersom jeg skulle sitte på benken i to år til, ville jeg blitt 33. Alisson er en så stor keeper - selv om jeg visste at han kunne bli skadet eller suspendert.

– Jeg ville kanskje spilt fem, 10 eller 15 kamper i året, men å finne en klubb når jeg er 33 for å spille fast er vanskelig, så jeg tok sjansen og gjorde det nå. Selv om jeg er veldig glad for å avslutte tiden min i Liverpool med å vinne Champions League, så ønsker du å spille en større rolle med å vinne troféer. Det kjennes bedre å vinne troféer når du har vært på banen og kan bidra hver uke, slik jeg gjør nå, sier han.

Tilbake til England

Neste torsdag kommer Manchester United til Jan Breydelstadion, med retur på Old Trafford uka etter.

– Når jeg kommer tilbake i England vil det bli mye snakk om historien min som Liverpool-spiller, men jeg må bare gjøre jobben min. Det er ikke jeg som skal sende United ut av Europa League - jeg kan bare hindre dem fra å score.

– Forhåpentligvis vil noen andre bli helten for oss, for det vil bety at vi har scoret et mål heller enn at vi må forsvare oss hele kampen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]