Kasper Wikestad:– Norwich har fått dårlig betalt ut ifra hvordan de har spilt, men løpet er kjørt nå

Vi har tatt en prat med TV 2-kommentatoren om status i hans kjære Norwich City før lørdagens kamp mot Liverpool.

Lørdag kveld skal Liverpool til Carrow Road for å møte Norwich City. Jürgen Klopps menn topper Premier League, mens «the Canaries» ligger helt sist. Det skiller 55 (!) poeng mellom lagene.

Kasper Wikestad er trolig landets mest profilerte Norwich-supporter. Han tror det er kjørt for sitt kjære lag denne sesongen.

– Det er over. Det har knapt skjedd før at noe lag har klart å ta igjen noe sånt på dette tidspunktet. Kanskje Leicester året før de vant ligaen, da de vant sju av de ni siste - eller kanskje West Bromwich, men det skal ikke skje, sier Wikestad til liverpool.no.

Han tror det er flere grunner til at det har gått som det har gått med Daniel Farkes gutter i comebacket i Premier League.

– De har fått dårlig betalt utifra hvordan de har spilt, og det har sine naturlige årsaker. Når laget slipper inn på absolutt alle innlegg og alle dødballer blir det vanskelig. Det har vært et stort problem, sier han.

Gjort ting på en annen måte

Aston Villa brukte store penger på å forsterke laget da de rykket opp. Norwich har gjort ting på en helt annen måte.

– Norwich rykket ned, hadde panikkjøp og Premier League-lønninger. De var nære på å havne under administrasjon, sier Wikestad.

– Hver gang de har fått frem en god spiller, har de vært nødt til å selge for å betjene gjeld. Det har skjedd med Alex Pritchard, Murphy-brødrene, James Maddison - de kunne ikke beholde Angus Gunn.

– Alle spillere som har vært gode har blitt solgt. Så har de blitt erstattet av akademispillere, og rykket opp. Det er litt spesielt. De har et ordtak om at «de pleier røttene, og ikke bladene», og det er smart. Etter opprykket har de ikke lenger gjeld, og har brukt penger på akademiet og treningsanlegget, som skal være av de beste i England.

LIVLIG: Det kan bli bra atmosfære på Carrow Road.

LIVLIG: Det kan bli bra atmosfære på Carrow Road.

– De spiller fortsatt med spillerne som rykket opp, og fire-fem av dem er akademiprodukter. Det er imponerende. Heller enn å bruke penger på å forsterke, har de skrevet femårskontrakter med alle de unge som de skjønte kunne være verdifulle etter denne sesongen. Nå må de ikke selge noen, selv om de rykket ned. Jeg tror ikke at de kommer til å selge alle.

Norwich virker nå bra skodd for neste sesong - enten det blir Championship eller Premier League.

– Det er kjempesmart når du ser hva de gjorde i januar. De kjøper unggutter de lar bli i klubbene sine, og fortsetter å bygge med samme filosofi.

Buendía er nøkkelen

Norwich har en ung argentiner som har vist seg som en av ligaens mest kreative spillere så langt denne sesongen. Han har skapt flere sjanser enn Trent Alexander-Arnold, og bare Kevin de Bruyne har skapt mer.

– Buendía, som kostet én million euro, har vært sensasjonelt god. I desember satte han Premier League-rekord i antall sjanser skapt på en måned. Han skapte 28 sjanser, og det har aldri blitt målt mer siden Opta startet målingene.

SKAPER MYE: Emiliano Buendia står bak det meste av Norwich-sjanser.

SKAPER MYE: Emiliano Buendia står bak det meste av Norwich-sjanser.

23-åringen startet på benken i forrige kamp mot Newcastle, og kom inn fra benken.

– Han har vært skadet, og ble vraket etter kampen mot Watford. Da ble han benket i tre kamper på rad etter at han dreit seg ut - men kom tilbake mye bedre.

– Skader har ødelagt mye for Norwich denne sesongen. På et tidspunkt i høst hadde de 12 mann ute. Tim Klose har vært ute i hele sesongen, og i en periode var alle fire stopperne ute. De måtte bruke to midtbanespillere i midtforsvaret, deriblant Alexander Tettey. Norwich har slitt fryktelig med skader denne sesongen - sånn har det vært, og da brenner Teemu Pukki sjanser.

Liverpool-linkede Cantwell

Liverpool har blitt nevnt som en av fire klubber som ønsker seg Todd Cantwell til sommeren. Han har imponert for «the Canaries» i første del av sesongen.

– Det er mange som har han på blokka. Han er kanskje den av de fire akademispillerne jeg hadde minst troen på, men han har tatt kjempesteg denne sesongen, og det er moro.

– Han er født og oppvokst i Norwich, og har vært i klubben siden han var 10 år gammel. Han var ganske anonym frem til denne sesongen - nå kan en se at han har blitt mer «flashy».

Cantwell har så langt seks mål og to målgivende i Premier League denne sesongen.

LINKET: Todd Cantwell har blitt linket til Liverpool.

LINKET: Todd Cantwell har blitt linket til Liverpool.

Liten tro på poeng

Wikestad har ikke tro på at laget hans får med seg noe fra kampen lørdag kveld.

– Det hadde vært moro, du har Carrow Road, som kanskje er en av stadionene med best atmosfære i Premier League, og vi husker 5-4 kampen til Klopp, da han brakk brillene.

– Liverpool er soleklare favoritter, men det hadde vært morsomt dersom Norwich hadde klart å gjøre noe. Jeg har ikke veldig tro på det.

– Gratulerer med ligagull!

Norwich - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.