Norwich har slitt med å score mål - men har en av ligaens mest kreative spillere i laget

Kun én spiller har skapt flere sjanser enn Emiliano Buendía så langt denne sesongen.

10. feb 2020 kl 21.22 Arild Skjæveland

Det er kun Crystal Palace som har scoret færre mål enn Norwich denne sesongen. 24 ganger har Daniel Farkes lag funnet veien til nettmaskene på de 25 kampene så langt.

Til helgen er vinterpausen over, og Liverpool gjester Carrow Road. Da er det 22 spillere som kan stille uthvilt til start lørdag kveld.

Selv om Norwich ligger helt sist i Premier League, er det én spiller som har utmerket seg spesielt denne sesongen. Det er Emiliano Buendía.

Bare De Bruyne skaper mer

23-åringen har en fortid i Getafe, og kom til Norwich foran forrige sesong. Med åtte scoringer og 12 målgivende i Championship forrige sesong, var han en viktig faktor da Norwich rykket opp igjen.

Også denne sesongen har han vist seg frem med sin kreativitet. Han er ikke bare Norwich sin mest kreative spiller - han er en av de mest kreative i ligaen.

Til nå har han sju målgivende denne sesongen. Tall fra Squawka viser at han har skapt 68 sjanser denne sesongen, på 1796 minutter. Han skaper altså en målsjanse hvert 26. minutt.

Kevin De Bruyne har skapt flest sjanser, med 88. Det har han gjort på 1985 minutter, en målsjanse hvert 22. minutt. Tredjemann på listen er en kjenning for oss røde. Det er Trent Alexander-Arnold med 65 skapte sjanser på 2190 minutter på banen - en målsjanse hvert 33. minutt.

Norwich - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]