– Jeg og «Hendo» var nære da jeg var i klubben. Å se ham løfte troféet var utrolig

Rickie Lambert fikk kanskje ikke Liverpool-karrieren han skulle ønsket, men han har fått gode opplevelser med klubben i ettertid.

10. feb 2020 kl 18.38 Arild Skjæveland

Rickie Lambert ble frigitt fra Liverpool som 15-åring i 1997, og returnerte til klubben i 2014, etter å ha gjort sakene sine meget godt for Southampton i Premier League.

Han fikk den utakknemlige oppgaven med å være blant spillerne som skulle erstatte Luis Suarez. En nesten umulig oppgave. Lambert endte med tre scoringer på 36 kamper i den ene sesongen han fikk på Anfield, før ferden gikk videre til West Bromwich Albion og Cardiff City. Han la opp i 2017.

Lambert er fra Liverpool, og er en svoren Liverpool-tilhenger. Det har betydd flere gode opplevelser etter at han la fotballskoene på hylla. Han var tilstede både i Kiev og i Madrid de to siste sesongene.

– Madrid var mer en lettelse. Det var press på oss for å vinne den. De var 1-0, og jeg tror ikke vi spilte vår beste kamp, men det gjorde heller ikke Tottenham. Det var profesjonelt - en gjorde det en måtte, og så dukket Origi opp og sikret det, sier han i et intervju med Liverpoolfc.com

– Da kunne du faktisk feire. Du feiret øyeblikket og sang, men kunne feire skikkelig da Origi scoret, for da visste du at du hadde vunnet den sjette Champions League-pokalen. Jeg klarte å komme meg på et tidlig fly like etter kampen, kom hjem, og fikk sove én time.

Han var også tilstede på paraden.

– Jeg var på The Strand. Det var en emosjonell dag, sier han.

2014/15: Jordan Henderson og Rickie Lambert.

2014/15: Jordan Henderson og Rickie Lambert.

– Jeg elsker «Hendo»

Lambert spilte sammen med Jordan Henderson i den ene sesongen han fikk i helrødt. Han er spesielt glad på kapteinens vegne.

– Strålende, en flott fyr. Jeg elsket Hendo. En skikkelig profesjonell. Jeg har alltid vært veldig begeistret for Jordan.

– Da jeg først så ham - teknisk strålende, mentalt strålende og fysisk strålende. Det ville alltid være en tøff oppgave å ta over etter Stevie G. Jeg synes han håndterte det veldig bra. Han holdt hodet lavt og kom gjennom det bedre, sterkere og enda mer bestemt.

– Det å se ham løfte europacuppokalen gjorde meg emosjonell. Det å se «Adz» (Adam Lallana) gå over og klemme ham - det var emosjonelt, for jeg vet hvor han har vært. Jeg var ganske nær «Hendo» og åpenbart «Adz» da jeg var der. Det å se de to slik, og spesielt «Hendo» løfte troféet var utrolig.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]