Fysioterapeut Richie Partridge velger Qatar over Liverpool

Den tidligere Liverpool-spilleren bytter ut regnfylte Merseyside med sol, tørke og VM-forberedelser i Qatar.

10. feb 2020 kl 17.34 Mari

I et større intervju med irske Independent forteller den tidligere fotballspilleren om den første tiden i Liverpool, skadeproblemer som inspirerte til karrierebytte, og stemningen i klubben som ligger på en soleklar førsteplass i Premier League.

Europamester i 98

Richie Partridge bar merkelappen «the next big thing» i irsk fotball, men var skadeplaget. Han flyttet til Liverpool som 20åring men slo seg aldri opp på førstelaget. Det ble med tre førstelagskamper i den røde trøya (alle i Ligacupen) for spilleren som endte på utlån til Bristol City og senere Coventry City.

Men han fikk også oppleve noe suksess på fotballbanen. Han var en del av Irlands u18-lag som vant EM under Brian Kerr i 1998.

— Hvis jeg blir spurt om hva som er mitt beste minne, ikke bare som fotballspiller men beste minne fra oppveksten, er det alltid den sommeren i Kypros med Irlands U18 som jeg trekker frem, forteller Partridge.

Richard Dunne og Robbie Keane var blant Partridges U18-kolleger som kunne nyte gode karrierer på fotballbanen. Selv var Partridge som sagt uheldig med skader.

— Sånn er det i fotballen, sier 39-åringen fra Dublin.

Inspirert av skadene

Korsbåndskader i begge knærne før fylte 22 år gjorde det vanskelig å virkelig slå gjennom på aller øverste nivå.

Han slo seg til ro i England, hvor han traff sin kone Lesley, som tilfeldigvis er søsteren til kona til lagkamerat Michael Owen. Men karrieren på fotballbanen ble vanskeligere og vanskeligere jo mer tid han tilbragte på behandlingsbenken.

— Med skadene jeg har hatt skjønte jeg tidlig at jeg måtte ha en karriere å falle tilbake på. Med så mye erfaring fra den medisinske delen av spillet, begynte det å interessere meg.

Da han tok av seg fotballskoene for godt i 2013 (etter å ha vært innom en haug av klubber som Sheffield Wednesday, Rotherham United, Chester City og MK Dons) var han allerede ferdig kvalifisert fysioterapeut.

— En utrolig stemning i Liverpool for tiden

Partridge jobbet seg oppover i Liverpools system og har siden 2016 vært en del av teamet rundt Klopps førstelag.

— Jeg har vært så heldig som har fått muligheten til å jobbe i Liverpool i veldig forskjellig kapasitet de siste årene, og som du kan forestille deg, de siste sesongene har vært fantastiske.

— Det er en utrolig stemning der for tiden, både av og på banen. Når du går inn på treningsfeltet og hele stedet er «buzzing». Vi vinner kamper uke etter uke og Liverpool som business er i en veldig sunn posisjon. Det har vært et fantastisk sted å jobbe.

Mange vil synes det er en underlig tid å bytte beite fra Liverpool til Qatars FA, men det er altså det Partridge nå gjør. Han har akseptert et tilbud fra emiratet i oppbyggingen til VM i Qatar i 2022.

— De fleste som forlater Liverpool har fått beskjed om å gå, men jeg har fått et tilbud om å jobbe i Qatar og føler det er riktig tid å prøve noe nytt.

— Det blir bra for CVen min. Jeg får jobbe med internasjonal fotball og forhåpentligvis få muligheten til å jobbe under et verdensmesterskap. Jeg ville ha det på CVen min og jeg elsket Doha da jeg var på besøk. Det er et fantastisk sted.

— Jeg er 39, snart 40, og nå er riktig tid å gjøre det på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]